Πάσχα στη ΓΑΔΑ θα κάνει ο Άκης Τσοχατζόπουλος

Πάσχα στη ΓΑΔΑ θα κάνει ο Άκης Τσοχατζόπουλος


Σε κρατητήριο της ΓΑΔΑ θα μείνει μέχρι τη Δευτέρα του Πάσχα, οπότε και θα απολογηθεί στον ανακριτή, ο Άκης Τσοχατζόπουλος.
Ο πρώην υπουργός συνελήφθη τη Μεγάλη Τετάρτη, στις 11 το πρωί στο σπίτι του, το περιβόητο νεοκλασικό της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, ύστερα από ένταλμα που εξέδωσε ο ανακριτής, ενώ θα απολογηθεί τη Δευτέρα του Πάσχα για την κατηγορία του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος προερχόμενου από μίζες. Αμέσως μετά, ανακριτής και εισαγγελέαςθα κρίνουν αν θα προφυλακιστεί ή όχι.

Μετά από πολύμηνη έρευνα των εισαγγελέων Πρωτοδικών, Ελένης Σίσκου και Ευγενίας Κυβέλου, προέκυψαν στοιχεία ότι ο κ. Τσοχατζόπουλος και άλλα δέκα –τουλάχιστον- άτομα, διέπραξαν από κοινού και κατ' επάγγελμα το κακούργημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Άλλα τέσσερα εντάλματα σύλληψης

Πλην του κ. Τσοχατζόπουλου, οι δικαστικές αρχές εξέδωσαν άλλα τέσσερα εντάλματα σύλληψης κατά του Νικολάου Ζήγρα (εξαδέλφου του πρώην υπουργού, που εμφανίζεται διαχειριστής της εξωχώριας εταιρείας που ενεπλάκη στην αγοραπωλησία του νεοκλασικού της Δ. Αρεοπαγίτου), της Ευφροσύνης Λαμπροπούλου (λογίστρια), του Γιώργου Σαχπατζίδη(επιχειρηματία από τη Θεσσαλονίκη) και του Αστερίου Οικονομίδη (βασικού μετόχου και συμβούλου εταιρείας από την οποία μέλος της οικογένειας του κ. Τσοχατζόπουλου) που διαφεύγει τη σύλληψη, καθώς φέρεται ότι είχε δηλώσει ψευδή διεύθυνση κατοικίας.

Οι τρεις συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη, ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών για να εκτελεστούν τα εντάλματα και στη συνέχεια ενώπιον του ανακριτή.

Κρίθηκαν ύποπτοι φυγής

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα πέντε εντάλματα σύλληψης κατά του κ. Τσοχατζόπουλου και των υπολοίπων τεσσάρων προσώπων εξεδόθησαν επειδή οι αρχές έκριναν ότι είναι ύποπτοι φυγής. Ο κύκλος των κατηγορουμένων για τη συγκεκριμένη υπόθεση ξεπερνά τα 10 πρόσωπα. Μεταξύ αυτών και η σύζυγος αλλά και η κόρη του πρώην υπουργού, Αρετή Τσοχατζοπούλου, εναντίον των οποίων όμως δεν έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης.

Πλάκες χρυσού και λίρες

Παράλληλα με την επιχείρηση σύλληψης του κ. Τσοχατζόπουλου, οι αρχές προχώρησαν και σεέρευνες σε δύο σπίτια της κυρίας Αρετής Τσοχατζοπούλου στο Κολωνάκι και το Παλαιό Ψυχικό. Εκεί, εντοπίστηκαν 10 πλάκες χρυσού, λίρες, καθώς και κρίσιμα έγγραφα με κινήσεις λογαριασμών, ενώ κατασχέθηκε και ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής.

«Επικοινωνιακό προεκλογικό δώρο»

Αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον ανακριτή, ο κ. Τσοχατζόπουλος θέλησε να κάνει δήλωση στους δημοσιογράφους, κάτι που όμως δεν έγινε, καθώς οι αστυνομικοί έθεσαν ως προϋπόθεση να φορά χειροπέδες. Ο πρώην υπουργός αρνήθηκε και απέστειλε γραπτή δήλωση από το γραφείο του.

Στη δήλωσή του, ο κ. Τσοχατζόπουλος χαρακτηρίζει ως «επικοινωνιακό προεκλογικό «δώρο» στα δύο μεγαλύτερα κόμματα» τη «θεαματική προσαγωγή στον Ανακριτή Αθηνών», τη Μεγάλη Τετάρτη, ημέρα προκήρυξης των εκλογών, κι ενώ η υπόθεση εκκρεμούσε ανεπιτυχώς για περισσότερους από 20 μήνες.

«Το σημερινό περιστατικό αφορά τις ηγεσίες των δύο μεγάλων πολιτικών κομμάτων, που είχαν άψογα συνεργαστεί, -τα έκαναν «πλακάκια», τους είπε αρχηγός κοινοβουλευτικού κόμματος-, και στη σκευωρία, αλλά και στις επιθέσεις σε βάρος μου στο πλαίσιο της Βουλής και της Προκαταρκτικής Επιτροπής με σκοπό την διάσωση των δικών τους υπουργών και των άλλων δικών τους ανθρώπων. Είχαν σκοπό να κατασκευάσουν έναν μόνο ένοχο, εμένα, τονΥπουργό Εθνικής Άμυνας, που υπηρέτησα στη συγκεκριμένη θέση μέχρι το 2001, ενώ η κατασκευή των υποβρυχίων «214» διαρκεί μέχρι και σήμερα στη βάση της ίδιας ακριβώς σύμβασης», επισήμανε.

Στα πλαίσια αυτά, ο πρώην υπουργός εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η αλήθεια θα λάμψει και η εις βάρος του σκευωρία θα καταρρεύσει.