Πέρασε το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ


Πέρασε το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ


Με 163 «ναι» πέρασε το επίμαχο νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ, από την Ολομέλεια της Βουλής, με ηχηρές ωστόσο διαρροές από το ΠΑΣΟΚ.

Υπέρ του νομοσχεδίου ψήφισαν 163 και κατά 101. Από το ΠΑΣΟΚ ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, καταψήφισαν τις αλλαγές στο νομοσχέδιο για την Παιδεία. «Όχι» ψήφισαν και οι Χρήστος Αηδόνης, Γιώργος Ντόλιος και Συμεών Κεδίκογλου.



«Υπάρχει πρόβλημα δημοκρατικής νομιμοποίησης.. (...) Ο συμβολισμός είναι άθλιος, πρέπει να μας εξηγηθεί γιατί ανελήφθη αυτή η νομοθετική πρωτοβουλία. Πού εδράζεται η δική σας αρμοδιότητα να ασκήσετε αυτή τη νομοθετική αρμοδιότητα. Υπήρχε συμφωνία των κομμάτων, των τριών αρχηγών; να μας το πείτε ή εσείς πήρατε την πρωτοβουλία.», είπε νωρίτερα μιλώντας στη Βουλή ο Ανδρέας Λοβέρδος. Εξάλλου, ο πρώην υπουργός Υγείας δεν παρέλειψε να επιτεθεί εναντίον του υφυπουργού Παιδείας, κ. Παπαθεοδώρου.

Για απολύτως λανθασμένες απόψεις και ανακρίβειες, έκανε λόγο ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος, αναφερόμενος στις δηλώσεις Λοβέρδου.

Την δυσαρέσκειά του εξέφρασε και ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, επισημαίνοντας ότι το υπουργείο Παιδείας παρασύρθηκε από τα αιτήματα των πρυτάνεων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, εξέφρασε με έντονο τρόπο την αντίθεσή του με το νόμο, τον οποίο και καταψήφισε.