Το καλοκαίρι δοκιμάζει τις σχέσεις.. Μάθετε τι πρέπει να κάνετε!


 

Καβγάδες, απιστία και αναρίθμητα προβλήματα βρίσκονται στο..
ημερήσιο πρόγραμμα πολλών ζευγαριών, με ή χωρίς παιδιά, κάθε καλοκαίρι και ιδίως την περίοδο των διακοπών.

Κατά τους ειδικούς, η ίδια περίοδος μπορεί να αποτελέσει ευκαιρία για να βελτιωθούν τα πράγματα.


Στο άρθρο που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Τα ΝΕΑ, δίνουν συμβουλές που αξίζει να διαβάσετε!

Πόσο συχνό φαινόμενο είναι να γιγαντώνονται το καλοκαίρι τα προβλήματα στις σχέσεις;

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Εταιρείας Μελέτης Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας (ΕΜΑΣ), περισσότερα από ένα στα δύο ζευγάρια (54%) χωρίζουν κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών.

Γιατί συμβαίνει αυτό; Οπως λένε οι ειδικοί, τα ζευγάρια είθισται να αρχίζουν τις διακοπές τους με μεγάλες προσδοκίες, παραβλέποντας τα όποια προβλήματα και τις προσωπικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν με το ταίρι τους. Οταν όμως οι προσωπικές δυσκολίες δεν σχετίζονται με την καθημερινότητα, αλλά με το πόσο «τα βρίσκει» το ζευγάρι μεταξύ του, τα προβλήματα εντείνονται.

Ετσι, πολλά ζευγάρια επιστρέφουν από τις διακοπές πολύ χειρότερα από ό,τι ήταν πριν φύγουν. Αιτία άλλοτε είναι η απογοήτευση επειδή δεν έγιναν τα πράγματα όπως τα περίμεναν και άλλοτε ότι πιέστηκαν πολύ, ενώ κανονικά θα έπρεπε να χαλαρώσουν.

Πρακτικά, όλα αυτά σημαίνουν πως το καλοκαίρι και ιδίως η περίοδος των διακοπών αποτελούν αληθινή δοκιμασία για τις κακές σχέσεις – και όσες έχουν υποτονική ή ανύπαρκτη ερωτική επιθυμία είναι αυτές που κυρίως οδηγούνται σε κρίση στη διάρκεια των διακοπών.

Είναι το καλοκαίρι ιδανική περίοδος για να βελτιώσει κάποιος τις σχέσεις του;

Το καλοκαίρι δεν αποτελεί πανάκεια εάν δεν επεξεργαστούμε μέσα μας τα συναισθήματά μας για τον εαυτό μας, για τον άλλον, για τη σχέση. Αν κατορθώσει να βελτιώσει κάποιος τις σχέσεις του εξαρτάται από το αν καταφέρει να αποσυνδέσει τα αρνητικά συναισθήματα που κουβαλάει μέσα του για τη σχέση και να αφεθεί στις αληθινές επιθυμίες του.

Εάν το κατορθώσει αυτό, τότε το καλοκαίρι έχει τη δυνατότητα να αποτελέσει αποκρυσταλλωμένο έδαφος για τη βελτίωση της σχέσης με τον/την σύντροφο ή/και τα παιδιά, λόγω της απουσίας επαγγελματικών πιέσεων και καθημερινών καθηκόντων.

Τι να κάνετε

Απαλλαγείτε από τα «πρέπει» της καθημερινότητας και εστιάστε στις αληθινές επιθυμίες που έχει ο καθένας
«Σπάστε» τη ρουτίνα και γυρίστε την πλάτη σε «κανονιστική» συμπεριφορά.
Να είστε αυθόρμητοι, χωρίς ενοχές
Εκφράστε τα αληθινά θέλω και επιθυμίες σας
Μην προσπαθήσετε να επιλύσετε τις υπάρχουσες συγκρούσεις και δυσκολίες
«Ανοιχθείτε» ψυχολογικά ο ένας προς τον άλλο, ξεχνώντας αυτολογοκρισίες και αναστολές
Δώστε χώρο και χρόνο στον εαυτό σας και στα άλλα μέλη της οικογένειάς σας, ώστε να λειτουργήσει ο καθένας με τους προσωπικούς του ρυθμούς
Αποσυνδέστε τις διακοπές από οποιοδήποτε προηγούμενο αρνητικό συναίσθημα που σχετίζεται με τον/τους άλλους
Μην προσδοκάτε ότι οι διακοπές θα είναι η μαγική λύση στη σχέση σας: μπορεί να είναι μόνο μια όμορφη περίοδος θετικών συναισθημάτων και απαλλαγής από τη ρουτίνα
Πηγή: neolaia.gr