Λέπρα σε Κίνα και Φιλιππίνες


Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας είχε ανακηρύξει τη λέπρα ως εξαφανισμένη νόσο στην περιοχή του δυτικού Ειρηνικού το 1991, όμως αυτή πλήττει 5.000 ανθρώπους κάθε χρόνο σε αυτή την περιοχή.

Η παρουσία της λέπρας έχει μειωθεί κατά 90% από το 1991 και στην περιοχή σημειώθηκαν μόνο 0,05 κρούσματα υπό θεραπεία ανά 10.000 κατοίκους το 2010, αρκετά λιγότερα από το όριο του 1 ανά 10.000 που χρησιμοποιεί ο ΠΟΥ για να ορίσει την εξάλειψη. Ωστόσο, με συνολικό πληθυσμό περίπου 1,8 δισεκατομμυρίων σε 37 χώρες, το ποσοστό αυτό αντιστοιχεί σε σχεδόν 8.400 ανθρώπους.
Ο Σιν Γιανγκ-Σου, ο περιφερειακός διευθυντής του ΠΟΥ, είπε πως «οι διοικούντες, οι εργαζόμενοι στον τομέα υγείας και οι πολίτες δεν θα πρέπει να παραπλανώνται, θεωρώντας ότι η νόσος έχει εξαλειφθεί πλήρως, αλλά θα πρέπει να συνεχίσουν να την καταπολεμούν».
Ο ίδιος, μάλιστε, δήλωσε ότι τα δύο τρίτα των κρουσμάτων παρουσιάστηκαν στις Φιλιππίνες και στην Κίνα και για αυτό τον λόγο οι Αρχές να πείσουν τον κόσμο για την αξία τόσο της πρόληψης, όσο και για την ασφάλεια των δωρεάν φαρμάκων που παρέχονται.

prionokordela.gr