Δεκαπεντάχρονη έκανε έκτρωση με τη βοήθεια των δασκάλων της




Εν αγνοία των γονιών της...

Μια 15χρονη μαθήτρια από το Μάντσεστερ της Αγγλίας υποβλήθηκε σε άμβλωση με τη βοήθεια των καθηγητών της, αλλά υπό τη πλήρη αγνοία των γονιών της. Οι τελευταίοι ενημερώθηκαν από τη κόρη τους, μετά την επέμβαση.

Η νεαρή κοπέλα επισκέφθηκε το τοπικό νοσοκομείο, όπου έμαθε ότι ήταν έγκυος. Παρακάλεσε τους γιατρούς να μην ενημερώσουν τους γονείς της, αλλά τους καθηγητές της. Οι εκπαιδευτικοί ενημέρωσαν την 25χρονη σχετικά με την έκτρωση και της έδωσαν άδεια να απουσιάσει λίγες μέρες από το σχολείο. Την υποστήριξαν καθ' όλη την επίπονη διαδικασία και η ίδια ένιωσε ασφάλεια.

Σύμφωνα με το νόμο, οι δάσκαλοι, οι γιατροί και οι νοσηλευτές έχουν την άδεια να παρέχουν σεξουαλικές συμβουλές ή θεραπείες – συμπεριλαμβανομένης της έκτρωσης – σε ανήλικους που δεν επιθυμούν να ενημερώσουν τους γονείς τους. Ωστόσο, θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να ενθαρρύνουν τα παιδιά να μιλούν στους γονείς τους και να γεφυρώνουν το ενδεχόμενο χάσμα.

«Όταν οι γονείς αφήνουν τα παιδιά τους στη πόρτα του σχολείου, νιώθουν μια εγγενή εμπιστοσύνη προς αυτόν τον σημαντικότατο θεσμό που ονομάζεται εκπαίδευση, ότι δηλαδή θα λειτουργήσει προς το συμφέρον των παιδιών και θα τους παρέχει τη σωστή καλλιέργεια», τονίζει η Michaela Aston, εκπαιδευτικός για περισσότερα από 25 χρόνια.

«Οι γονείς ενημερώνονται και είναι υποχρεωμένοι να δίνουν γραπτή συγκατάθεση, σε περίπτωση που το παιδί χρειαστεί να πάρει ένα απλό χάπι, όπως μια ασπιρίνη, στο σχολείο. Γιατί λοιπόν θα πρέπει μια ιατρική διαδικασία, η οποία είναι πολύ πιο σοβαρή από ένα χάπι, να γίνετε στα κρυφά και εν αγνοία των γονιών;», διευκρινίζει καταληκτικά.