Στο σφυρί βγάζουν οι Άγγλοι τις δάδες των Ολυμπιακών!



Δεν πρόλαβε να ταξιδέψει ούτε χίλια χιλιόμετρα η ολυμπιακή φλόγα στην Μεγάλη Βρετανία και οι πρώτοι Άγγλοι λαμπαδηδρόμοι βρήκαν ήδη τρόπο να αυξήσουν τα εισοδήματά τους. Εδώ και δύο ημέρες δεκάδες Βρετανοί λαμπαδηδρόμοι έχουν βγάλει μέσω ίντερνετ στο «σφυρί» τις ολυμπιακές τους δάδες με σκοπό να κερδίσουν όσο το δυνατόν……
…περισσότερες στερλίνες.

Ο γνωστός ιστότοπος δημοπρασιών e-bay έχει ήδη εμπλουτισθεί με τις προσφορές των λαμπαδηδρόμων που πουλάνε μέσω ίντερνετ τις συλλεκτικές δάδες των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου, με αρχική τιμή μάλιστα που αγγίζει το ποσόν των 150.000 λιρών!

“Πόσο να πιάνει άραγε ένα κομμάτι ολυμπιακής ιστορίας;”, γράφει με αρκετή δόση ειρωνείας η βρετανική εφημερίδα Daily Mail στο σχετικό της δημοσίευμα και δεν διστάζει να «ξεμπροστιάσει» τους παραδόπιστους συμπατριώτες της που για χάρη του κέρδους προτιμούν να ξεπουλήσουν ένα αντικείμενο που θα έπρεπε να αποτελεί τίτλο τιμής.

Είναι χαρακτηριστικό πως στην Μεγάλη Βρετανία οι 8.000 λαμπαδηδρόμοι που θα τρέξουν για 70 ημέρες την ιερή φλόγα του Θεού Απόλλωνα κατά μήκος των βρετανικών νησιών επελέγησαν με ειδικά κριτήρια που αφορούσαν την κοινωνική τους προσφορά και από αυτούς θα περίμενε κανείς μιαν άλλη αντιμετώπιση της ολυμπιακής δάδας.

Σύμφωνα πάντα με την βρετανική εφημερίδα οι δάδες των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου έχουν κόστος κατασκευής 495 λίρες η κάθε μια αλλά οι λαμπαδηδρόμοι τις αγοράζουν αντί 215 λιρών μιας και το υπόλοιπο ποσόν καλύπτεται από την χορηγία μεγάλης εταιρείας αναψυκτικών.