Πατέρας πυροβόλησε το γιο του και μετά αυτοκτόνησε!
Σοκαρισμένη είναι η κοινή γνώμη στην Αυστρία από την είδηση ότι ένας πατέρας μπήκε σε δημοτικό σχολείο όπου φοιτούσε ο εφτάχρονος γιος του και αφού πυροβόλησε τον μικρό...
στο κεφάλι, στη συνέχεια αυτοκτόνησε.

Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε στην πόλη Σανκτ Πέλτεν.

Το αγόρι νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, μετά την εγχείρηση στην οποία υπεβλήθη, όπως μεταδίδει το αυστριακό πρακτορείο ΑΡΑ.

«Η κατάσταση του παιδιού είναι πολύ κρίσιμη. Η σφαίρα όπως φαίνεται διαπέρασε το κρανίο του. Η ζωή του βρίσκεται σε κίνδυνο», τόνισε στο κρατικό δίκτυο τηλεόρασης ΟRF, ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Κλάους Πρένινγκ.

Σύμφωνα με το ίδιο δίκτυο, ο πατέρας έβγαλε τον γιο του έξω από την αίθουσα, τον οδήγησε προς τα αποδυτήρια και εκεί τον πυροβόλησε στο κεφάλι.

Στο σημείο έχουν σταλεί ειδικοί παιδοψυχολόγοι για να προσφέρουν ψυχολογική υποστήριξη στους μικρούς μαθητές του σχολείου.

Ύστερα από έρευνες, οι διωκτικές αρχές κατόρθωσαν να εντοπίσουν τον πατέρα, ο οποίος είχε διαφύγει με αυτοκίνητο. Το όχημά του βρέθηκε αναποδογυρισμένο σε έναν γκρεμό, 60 χλμ δυτικά της Βιέννης και στο εσωτερικό του το πτώμα του δράστη, ο οποίος κατά την πρώτη αυτοψία εικάζεται πως είχε αυτοπυροβοληθεί στο κεφάλι.

Λίγες ημέρες νωρίτερα, ο 37χρονος πατέρας Τουρκικής καταγωγής είχε λάβει εντολή από την αστυνομία να εγκαταλείψει την κατοικία του ως ύποπτος για οικογενειακή βία.