ΣΟΚ: 7χρονη έπαθε εγκεφαλική βλάβη μόλις έφαγε κοτόπουλο από γνωστή αλυσίδα


ΣΟΚ: 7χρονη έπαθε εγκεφαλική βλάβη μόλις έφαγε κοτόπουλο από γνωστή αλυσίδα


Παράλυτη έχει μείνει η Μόνικα Σαμάαν μετά από την κατανάλωση ενός σάντουιτς από την αλυσίδα εστιατορίων έτοιμου φαγητού KFC. 
Σήμερα η εταιρεία καλείται να καταβάλει ως αποζημίωση το ποσό των 6,29 εκατομμύρια ευρώ.Πρόκειται για την οικογένεια ενός κοριτσιού από την Αυστραλία, το οποίο υπέστη βαριά εγκεφαλική βλάβη και καθηλώθηκε σε αναπηρικό καροτσάκι ύστερα από δηλητηρίαση που έπαθε καταναλώνοντας σάντουιτς με κοτόπουλο!


Το 2005, η Μόνικα Σαμάαν, επτά ετών τότε, οι γονείς της και ο αδελφός της νοσηλεύτηκαν έχοντας μολυνθεί από σαλμονέλα αφού κατανάλωσαν ένα σάντουιτς με κοτόπουλο «Twister» σε εστιατόριο KFC κοντά στο Σίδνεϊ. Σύμφωνα με την εφημερίδα SUN η μικρή έπεσε σε κώμα για έξι μήνες.


Το KFC, το οποίο ανήκει στην εταιρία Yum! Brands, ανακοίνωσε ότι πρόκειται για ένα τραγικό περιστατικό, αλλά εξέφρασε την «βαθιά του απογοήτευση και έκπληξη από την απόφαση» και δήλωσε ότι θα την εφεσιβάλει.


Την περασμένη εβδομάδα, δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου της Νέας Νότιας Ουαλίας, δικαίωσε την οικογένεια της Μόνικα, λέγοντας ότι το KFC αθέτησε την υποχρέωσή του για την φροντίδα του κοριτσιού.


Σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας Τζορτζ Βλαχάκη, η πάθηση του κοριτσιού έχει «εξανεμίσει τους πολύ περιορισμένους πόρους της οικογένειας. Η αποζημίωση που επιδικάστηκε είναι απολύτως απαραίτητη».
ΠΗΓΗ: 24h.gr