Η οικογένεια του Μάρκ Ζούκερμπεργκ δουλεύει 14 ώρες την ημέρα...


Τα 2.000.0000 μετοχές του Facebook που έχει στην κατοχή ο Έντ Ζούκερμπεργκ
, δώρο από τον γιο του Μάρκ επειδή τον βοήθησε να στήσει την επιχείρηση, κάθονται απλά σε μια γωνία. Ο ίδιος ξυπνάει κάθε πρωί και δέχεται ως το βράδυ επισκέπτες στο οδοντιατρείο που έχει στήσει στο σπίτι του, με την γυναίκα του στο ρόλο receptionist ακριβώς απέξω. ...


Θα μπορούσαν να σταματήσουν την δουλειά. Τόσο οι γονείς, όσο και τα υπόλοιπα μέλη της πολυάριθμης οικογένειας Ζούκερμπεργκ. Αλλά εκείνοι προτιμούν να συνεχίζουν την ζωή τους λες και το κομμάτι που τους ανήκει από τα 17,5 δισεκατομμύρια δολάρια που αξίζει το Facebook είναι κάτι που ανήκει σε κάποιον άλλο.

Όλα ξεκινούν από το οδοντίατρο πατέρα, Έντ, που συνεχίζει καθημερινά από το 1978 να δέχεται πελάτες στο ιατρείο, ενώ η σύζυγος του Ντόνα εκτελεί χρέη γραμματέας του.
Το ιατρείο είναι στημένο στο πατρικό του Μαρκ, το οποίο, όπως δείχνουν αεροφωτογραφίες, δεν έχει αλλάξει καθόλου από την εποχή που εκείνος μεγάλωνε εκεί. Ουσιαστικά η μόνη προσθήκη είναι μια σειρά από πολυθρόνες θεάτρου που έχουν στηθεί μπροστά σε μια τεράστια οθόνη τηλεόρασης. Κάτι σαν αίθουσα προβολής, αλλά με μικρότερο κόστος.
Ίδια αδιάφορη προσέγγιση σχετικά με την οικογενειακή περιουσία φαίνονται να έχουν και οι 3 αδελφές του, στις οποίες ο Μάρκ έχει χαρίσει γύρω στα 60 εκ. δολάρια.



Η Άριελ είναι μάνατζερ στην εταιρεία Wildfire Interactive στο Σαν Φρανσίσκο, ενώ η Ντόνα έχει ένα blog σχετικά με τη διατροφή και κάνει το διδακτορικό της στο Πανεπιστήμιο Πρίστον. Όσο για τη Ράντι, είναι παντρεμένη με τον Μπρεντ Τουαρέτσκι, συμφοιτητή της στο Χάρβαρντ, και ετοιμάζει ένα reality σχετικά με την καθημερινότητα των δισεκατομμυριούχων της Silicon Valley. H τελευταία, όπως είναι φανερό, είναι κάτι σαν το μαύρο πρόβατο της οικογένειας.



Όσον αφορά την ερώτηση που καίει κάθε γονιό, το τι πρέπει να κάνει για να του βγουν και τα δικά του παιδιά εξίσου επιτυχημένα, ο μπαμπάς Ζούκερμπεργκ δηλώνει ' Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να τα ενθαρρύνεις να κυνηγούν να κάνουν αυτό που αγαπούν. Και να περνάς μαζί τους περισσότερο χρόνο από ότι περνάς για οτιδήποτε άλλο'.

http://planet-greece.blogspot.com