Ρεκόρ πωλήσεων στo δεύτερο τρίμηνο για την Apple

Ρεκόρ πωλήσεων στo δεύτερο τρίμηνο για την Apple

Ανακοινώθηκαν τα οικονομικά αποτελέσματα της Apple για το δεύτερο οικονομικό τρίμηνο του 2012, το οποίο τελείωσε στις 31 Μαρτίου 2012. 

Σε αυτό το τρίμηνο, η Apple σημείωσε τζίρο 39.2 δισεκατομμύρια δολάρια και κέρδη που έφτασαν τα 11.6 δισεκατομμύρια δολάρια ή 12.30 δισεκατομμύρια δολάρια ανά μετοχή κατόπιν διάλυσης τίτλων. Αυτά τααποτελέσματαείναι αρκετά βελτιωμένα με τα αντίστοιχα της ίδιας περιόδου το 2011, όπου η εταιρία είχε τζίρο 24,7 δισεκατομμύρια δολάρια και καθαρά κέρδη 6 δολάρια ή 6.40 δολάρια ανά μετοχή κατόπιν διάλυσης τίτλων. Το μικτό περιθώριο κέρδους ανήλθε στο 47,4 %, συγκρινόμενο με το αντίστοιχο περσινό που έφτασε το 41,4%. Οι πωλήσεις της Apple σε διεθνές επίπεδο κατέχουν το 64% του συνολικού τζίρου του τριμήνου.

Η Εταιρία πούλησε 35,1 εκατομμύρια iPhone σε αυτό το τρίμηνο, με ανάπτυξη 88% συγκριτικά με την ίδια περίοδο πέρσι. Η Apple πούλησε 11,8 εκατομμύρια iPad κατά τη διάρκεια του τριμήνου, δηλαδή 151% αύξηση σε σχέση με το ίδιο τρίμηνο του 2011. Επίσης, η Εταιρία πούλησε 4 εκατομμύρια υπολογιστές Mac σε αυτό το τρίμηνο με άνοδο 7% από πέρσι αλλά και 7,7 εκατομμύρια iPod, στα οποία υπήρξε μείωση της τάξεως του 15% με την ίδια περίοδο με πέρσι.

«Είμαστε απίστευτα ενθουσιασμένοι με τις πωλήσεις των πάνω από 35 εκατομμυρίων iPhone και των σχεδόν 12 εκατομμυρίων iPad σε αυτό το τρίμηνο που τελείωσε τον Μάρτιο», δήλωσε ο Tim Cook, o CEO της Apple. «Το νέο iPad ξεκίνησε πολύ δυναμικά και κατά τη διάρκεια του χρόνου θα δείτε αρκετά περισσότερες καινοτομίες που μόνο η Apple μπορεί να προσφέρει».

«Τα αποτελέσματα ρεκόρ του τριμήνου που τελείωσε τον Μάρτιο δημιούργησαν ρευστότητα 14 δισεκατομμύρια δολάρια από ενέργειες», δήλωσε ο Peter Oppenheimer, o CFO της Apple. «Με το βλέμμα μας στραμμένο προς το τρίτο οικονομικό τρίμηνο του 2012, αναμένουμε τζίρο κοντά στα 34 δισεκατομμύρια δολάρια και κέρδη ανά μετοχή κατόπιν διάλυσης τίτλων της τάξεως των 8,68 δολαρίων».

proho.gr