Το σκοτεινό πρόσωπο της Χρυσής Αυγής


Το σκοτεινό πρόσωπο της Χρυσής Αυγής


Την τακτική που ονομάζεται «πάτημα της γάτας» ακολουθεί η Χρυσή Αυγή, ώστε να μη γίνεται αντιληπτή και να εφορμήσει στη «λεία» της. 

Όπως τα αιλουροειδή όταν εντοπίσουν το θήραμά τους περπατούν στην άκρη των νυχιών τους, το ίδιο ακριβώς κάνει και η Χρυσή Αυγή, δημοσιοποιώντας τα ψηφοδέλτιά της την 21η Απριλίου.

Επιχειρεί να τα κοινωνικοποιήσει διανθίζοντάς τα με απλούς, λαϊκούς ανθρώπους. Προσπαθεί να δείξει ένα φιλολαϊκό προφίλ, αποκρύπτοντας επιμελώς το σκοτεινό, φασιστικό πρόσωπό της και το – συχνά – τρομοκρατικό χαρακτήρα της.
Θέλει να δείξει ότι κόπτεται για τους απλούς ανθρώπους, ενώ προωθεί με κάθε τρόπο στα ψηφοδέλτια σκληροπυρηνικούς συνεργάτες του αρχηγού της, Ν. Μιχαλολιάκου.

Όπως γράφει σήμερα το «Βήμα της Κυριακής», ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής δηλώνει ότι δεν ξέρει προσωπικά όλους τους υποψήφιους, ούτε και πώς... κατέληξαν στις λίστες!

Εντυπωση προκαλεί και το γεγονός ότι αρκετοί από τους υποψήφιους υπήρξαν ή παραμένουν νυμφευμένοι με αλλοδαπές. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, ότι στο στενό κύκλο των οπαδών της Χρυσής Αυγής κυκλοφορεί το ανέκδοτο «έξω οι ξένοι, μέσα οι ξένες».

Όπως γράφει το δημοσίευμα, το μεγάλο κόλπο της Χρυσής Αυγής ήταν ότι άνοιξε την πόρτα των ψηφοδελτίων της σε απλούς, και ανυποψίαστους για το παρελθόν της, πολίτες.

Μέχρι πρότινος, οι κάτοικοι του κέντρου δεν είχαν δει έργο από τον κ. Μιχαλολιάκο, ούτε ήταν η Χρυσή Αυγή τόσο μαχητική κατά των μεταναστών. Αυτό προκάλεσε υποψίες και η Χρυσή Αυγή συμπεριέλαβε στα ψηφοδέλτια απλούς μεροκαματιάρηδες και άφησε εκτός κάποιους σκληροπυρηνικούς από το παρελθόν της, όπως ο Ι. Περδικάρης, ο οποίος είχε συγγράψει την ιδεολογική διακήρυξη της Χρυσής Αυγής, η οποία συνοδευόταν από όλα τα ναζιστικά σύμβολα.

Ωστόσο, επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο επικρατείας τέθηκε ένα από τα παλαιότερα στελέχη της Χρυσής Αυγής, ο Χ.Παπάς, η υπογραφή του οποίου βρισκόταν στο περιοδικό της οργάνωσης που είχε εξώφυλλο... τον Χίτλερ!