Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΑ ΧΝΑΡΙΑ ΤΟΥ.... ΜΠΑΓΚΛΑΝΤΕΖ !

Η Ελλάδα στα χνάρια… του Μπαγκλαντές


Ιδιαίτερα καυστικό είναι το άρθρο των Financial Times που αναφέρεται στην πορεία του ελληνικού ΑΕΠ με τίτλο «Η ελληνική οικονομία συρρικνώνεται σε τριτοκοσμικό επίπεδο».

Η εφημερίδα επικαλείται στοιχεία έρευνας που διενήργησε για λογαριασμό της το έγκυρο Οικονομικό Ινστιτούτο Ifo.

Συγκεκριμένα ,εφιστά τον κίνδυνο το ΑΕΠ του Περού, του Μπαγκλαντές και του Βιετνάμ να ξεπεράσει αυτό της Ελλάδας λαμβάνοντας υπόψη τη μόνιμη υπηρεσιακή τάση της Ελλάδας η οποία επιδεινώνεται με τα νέα μέτρα.

«Εάν πραγματικά προκύψει μια δραματική ύφεση της τάξης του 8%, τότε ακόμη και το Μπανγκλαντές και η Χιλή θα ξεπεράσουν την Ελλάδα σε ΑΕΠ», αναφέρει χαρακτηριστικά ο ερευνητής του Ifo Στέφεν Έλστνερ.

«Η Ελλάδα βρίσκεται ακόμη σε ύφεση, ως αποτέλεσμα της ριζοσπαστικής λιτότητας που εφαρμόζει η ελληνική κυβέρνηση», τονίζει ακόμη το άρθρο και σημειώνει ότι η Ελλάδα βρισκόταν το 2009 στην 35η θέση, την πέρασαν το 2010 η Ελβετία, η Αυστρία και το Χονγκ Κονγκ, ενώ το 2011 έπεσε στην 40ή θέση, κάτω πλέον και από την Ουκρανία και την Σιγκαπούρη.

«Πρόκειται για τη σοβαρότερη, μεταπολεμικά, κρίση δυτικής χώρας», επισημαίνει ο Μπάρι 'Αϊχενγκριν, καθηγητής Ιστορίας της Οικονομίας στο Πανεπιστήμιο Μπέρκλεϊ.
Newsbomb.gr