ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΑΥΡΙΟ ΣΙΝΕΣΠΟΡ ΚΑΙ ΠΡΙΣΜΑ ! ΠΟΙΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ;

Κλείνουν αύριο Σινεσπόρ και Πρίσμα – Ποια κανάλια θα βλέπουμε στις συχνότητές τους;

Τέλος εποχής αύριο για δύο κανάλια της ΕΡΤ, το Σινεσπόρ και το Πρίσμα, καθώς εντάσσονται στο πρόγραμμα της ΕΤ1 στο πλαίσιο αναδιοργάνωσης της κρατικής τηλεόρασης. Ποια κανάλια θα βλέπουμε στις συχνότητές τους…;

Όπως ανακοινώθηκε από την ΕΡΤ, από τα προγράμματα των BBC World News και Deutsche Welle αντικαθίστανται τα προγράμματα των καναλιών Σινεσπόρ και Πρίσμα+ στο ψηφιακό «μπουκέτο» της ΕΡΤ. Τα νέα προγράμματα θα βγουν στον αέρα αύριο, Δευτέρα 19 Μαρτίου.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της ΕΡΤ, τα προγράμματα με υπηρεσίες πρόσβασης για ΑμεΑ του καναλιού «Πρίσμα+» θα ενταχθούν στην ΕΤ1.
Συγκεκριμένα, θα δημιουργηθεί καθημερινή ζώνη από τις 19:00 μέχρι και τις 22:00 με υπηρεσίες πρόσβασης για άτομα με προβλήματα ακοής και όρασης.
Στις 21:00 θα αναμεταδίδεται το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ και από τη συχνότητα της ΕΤ1, με ταυτόχρονη απόδοση στη νοηματική γλώσσα.
Επισημαίνεται ότι, από τις 19:00 έως τις 21:00 οι υπηρεσίες πρόσβασης για ΑμεΑ θα παρέχονται μόνον από την ψηφιακή (και όχι την αναλογική) μετάδοση της ΕΤ1.
Ήδη, από τον περασμένο Δεκέμβριο η ΕΡΤ έχει δώσει στους τηλεθεατές τη δυνατότητα πρόσβασης μέσω της επίγειας ψηφιακής τεχνολογίας και στο πρόγραμμα του γαλλικού TV5-Monde, όπως και στο Euronews, του οποίου η ΕΡΤ αποτελεί ιδρυτικό μέλος.
Thestival.gr