ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΙ ΑΡΑΒΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΤΟ ΣΚΟΡΠΙΟ !





Ενδιαφέρον να αγοράσουν τον Σκορπιό του Αριστοτέλη Ωνάση δείχνει όμιλος ξένων επιχειρηματιών.

Σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα «Φιγκαρό», όμιλος που ανήκει σε τούρκους και άραβες επιχειρηματίες και έχει στην κατοχή του μεταξύ άλλων και ποδοσφαιρική ομάδα της Τουρκίας, ήρθε σε επαφή με την Αθηνά Ωνάση, στην οποία έκανε πρόταση 500 εκατ. ευρώ για την πώληση του νησιού.

Ο βετεράνος δημοσιογράφος Δημήτρης Λυμπερόπουλος δήλωσε στην εφημερίδα ότι ο συγκεκριμένος όμιλος επιθυμεί τόσο την αγορά του Σκορπιού, όσο και του διπλανού νησιού, Σπάρτη. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι η Αθηνά Ωνάση εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο πώλησης του διάσημου νησιού, τόσο λόγω των πολλών προσωπικών της εξόδων όσο και λόγω του υψηλού κόστους συντήρησης των εγκαταστάσεων.

Στόχος του αραβοτουρκικού ομίλου είναι η μετατροπή του νησιού σε τουριστικό προορισμό υψηλών προδιαγραφών για πλούσιους και ισχυρούς.

Παρότι αρχικά η Αθηνά Ωνάση απέρριψε την πρόταση, ο όμιλος επανήλθε με ένα τεράστιο ποσό.

Πάντως, ο πρώην εκπρόσωπος τύπου της οικογένειας Ρουσέλ, Αλέξης Ματθαιάκηςυποστηρίζει ότι η διάσημη κληρονόμος ουδεμία πρόθεση έχει να πωλήσει το νησί.

Δεν μπορεί να πουληθεί

Πάντως, το ζήτημα πώλησης ή μη του Σκορπιού το έλυσε προσωπικά ο Αριστοτέλης Ωνάσηςμε τη διαθήκη του. Σε αυτήν προβλέπεται ότι το νησί δεν μπορεί να πουληθεί, αλλά θα περνά κάθε φορά στην κυριότητα του φυσικού του κληρονόμου. Σε περίπτωση που ο φυσικός του κληρονόμος δεν μπορεί να συντηρεί τον Σκορπιό, τότε θα πρέπει να τον παραχωρήσει για κατασκήνωση των παιδιών των εργαζομένων στην Ολυμπιακή.

Ωστόσο, ορισμένοι εκτιμούν ότι ο Σκορπιός μπορεί να ενοικιαστεί για πολλές δεκαετίες.