Είστε ακόμη ερωτευμένος; Μια εξέταση αίματος θα σας πει!







Αν είστε ερωτευμένοι και αναρωτιέστε αν το πάθος σας θα διαρκέσει για πάντα, δεν χρειάζεται να ανατρέξετε σε χαρτορίχτρες.

Για να καταλάβετε αν το νέο σας αμόρε θα μείνει δίπλα σας για μια ζωή, χρειάζεται απλώς να κάνετε μια εξέταση αίματος. Το μυστικό του αιώνιου έρωτα είναι κρυμμένο στα επίπεδα της οξυτοκίνης, της αποκαλούμενης και «ορμόνης του έρωτα». Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζει ομάδα Ισραηλινών επιστημόνων, που δημοσίευσε σχετική μελέτη στο περιοδικό «Psychoneuroendocrinology».

Η οξυτοκίνη παράγεται από το σώμα σε διάφορες καταστάσεις ευχάριστων συναισθημάτων και βοηθά στη θεμελίωση μόνιμων δεσμών. Τα επίπεδά της αυξάνονται, για παράδειγμα, όταν υπάρχει ανταλλαγή ερωτικών διαχύσεων ανάμεσα στο ζευγάρι.

Η οξυτοκίνη έχει επίσης σημαντικό ρόλο στον τοκετό, όταν οι γονείς έχουν αγκαλιά το μωρό τους, όταν η μητέρα θηλάζει, αλλά και στις ερωτικές περιπτύξεις κατά τη διάρκεια του οργασμού.

Οι μελετητές στο Πανεπιστήμιο Bar-Ilan, στο Τελ Αβίβ, εξέτασαν τη συμπεριφορά 163 ζευγαριών που βρίσκονται στις αρχές της τρίτης δεκαετίας της ζωής τους. Εκατόν είκοσι από τα ζευγάρια είχαν συμβιώσει πρόσφατα, ενώ τα άλλα έμεναν χωριστά. Τα πρώτα είχαν υψηλότερα επίπεδα οξυτοκίνης από τα άλλα επειδή είχαν μεγαλύτερη αρμονία στη σχέση τους.

Οι ερευνητές δεν έχουν ακόμη προσδιορίσει αν οι άνθρωποι που έχουν περισσότερη οξυτοκίνη στο αίμα τους είναι πιο επιρρεπείς να ερωτευτούν και να παραμείνουν μαζί με το ταίρι τους για μεγάλο διάστημα ή αν είναι μια καλή σχέση που βοηθά στην αύξηση των επιπέδων των ορμονών και κατ' επέκταση στη διάρκειά της


.ΠΗΓΗ:Espressonews.gr