Η ειρωνική απάντηση Σόιμπλε στον Παπούλια


Η ειρωνική απάντηση Σόιμπλε στον Παπούλια
«Μάλλον παράκουσε κάτι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας - Τι αναφέρει για την  νέα βοήθεια.


Συνέντευξη στην Tagesspiegel am Sonntag έδωσε ο υπουργός Οικονομικών της ΓερμανίαςΒόλφγκανγκ Σόιμπλε, στην οποία μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

Συγκεκριμένα ο κ. Σόιμπλε αμύνθηκε έναντι των επικρίσεων του  Κάρολου Παπούλια, ο οποίος τον κατηγόρησε οργισμένος ότι προσβάλλει την Ελλάδα.

«Δεν ξέρω κανέναν κ. Σόιμπλε που θα έκανε τέτοιο πράγμα. 'Ισως ο Έλληνας Πρόεδρος να παράκουσε κάτι» είπε.

Πρόσθεσε ότι όλοι οι υπουργοί της ευρωζώνης μάχονται τα τελευταία δύο χρόνια να σταθεροποιήσουν το ευρώ «και ειδικά να σταθεροποιήσουν την Ελλάδα».

Ο Σόιμπλε δήλωσε ότι η ευρωζώνη δεν θέτει νέους όρους για τη βοήθεια αλλά είναι απαραίτητο η Ελλάδα να δώσει «επαρκείς εγγυήσεις ότι θα εφαρμόσει αυτούς που έχουν συμφωνηθεί ανεξαρτήτως του αποτελέσματος των εκλογών».

Υπενθυμίζεται ότι, ο Σόιμπλε δύο φορές την εβδομάδα που πέρασε αποκάλεσε την Ελλάδα «λάκκο χωρίς πάτο», προκαλώντας οργή στην Αθήνα και τροφοδοτώντας την υπόθεση ότι οι βορειοευρωπαϊκές χώρες ίσως ετοιμάζονται να αναγκάσουν τη χώρα να εγκαταλείψει την ευρωζώνη, κάνοντας τον υπολογισμό ότι αυτό δεν υπάρχει πλέον κίνδυνος να καταστρέψει το ευρώ.

Όχι στον τεμαχισμό του πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα
«Δεν θα είχε νόημα το να κατατμηθεί το δεύτερο πρόγραμμα δανεισμού της Ελλάδας» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας.
«Εάν η Ελλάδα λάβει όλες τις αναγκαίες εγκρίσεις και εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις και ξεκαθαρίσει άλλα θέματα, τότε θα είναι σε θέση να λάβει το δεύτερο πακέτο βοήθειας» φέρεται να είπε ο Σόιμπλε.
«Μια συμφωνία διαρθρωμένη κατά στάδια ή μια συμφωνία βήμα προς βήμα θα ήταν εποικοδομητική» και πρόσθεσε: «Θα αποφασίσουμε για το πλήρες πρόγραμμα την Δευτέρα».

Πηγές είχαν δηλώσει στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερς ότι αξιωματούχοι σε υπουργεία Εξωτερικών κρατών-μελών της ευρωζώνης εξέταζαν τρόπους να καθυστερήσουν τμήμα ή το σύνολο του δεύτερου πακέτου βοήθειας για την Ελλάδα, ύψους 130 δισ. ευρώ.

Όμως Ευρωπαίοι πολιτικοί εξέφρασαν αισιοδοξία την Παρασκευή ότι η Ελλάδα θα εξασφαλίσει το σύνολο του νέου πακέτου μετά την έγκριση του νέου πακέτου λιτότητας ύψους 3,3 δισ. ευρώ.
Διαβάστε ακόμη:

πηγή: Newsbomb.gr