1.500% αυξήθηκε η πορνεία σε ένα χρόνο στην Ελλάδα - 1 δις ευρώ ο ετήσιος τζίρος




- Η πορνεία είναι η δεύτερη πιο προσοδοφόρα βιομηχανία μετά τα ναρκωτικά'
- Δουλέμποροι και σωματέμποροι έχουν γεμίσει την Αθήνα με γυναίκες από την Αφρική και το πρώην ανατολικό μπλοκ
- Η συντριπτική πλειοψηφία των ιερόδουλων δεν έχει υποβληθεί ποτέ σε εξετάσεις
- Κόκκινος συναγερμός στις αρχές για την εξάπλωση του AIDS


Ανεξέλεγκτες διαστάσεις έχει πάρει η μάστιγα της πορνείας στη χώρα μας. Στην Ελλάδα του μνημονίου, των περικοπών και των μισθών εξαθλίωσης, η πορνεία αυξήθηκε κατά 1.500% μέσα σε ένα χρόνο.

Η αυξηση της πορνείας συνδέεται με την εκρηξη της παράνομης μετανάστευσης καθώς αμέτρητα νεαρά κορίτσια από χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ αλλά και από χώρες της Αφρικής καταφθάνουν στην Ελλάδα για να τις εκμεταλλευτούν δουλέμποροι και σωματέμποροι οι οποίοι φυσικά θησαυρίζουν.

Ειναι ενδεικτικό οτι ο ετήσιος τζίρος απο την πορνεία στην Ελλάδα ξεπερνά το 1 δισεκατομμύριο ευρώ ενώ σε παγκόσμιο επίπεδο η βιομηχανία της πορνείας αποτελεί τη δεύτερη σε κερδοφορία παράνομη δραστηριότητα στον κόσμο, μετά το εμπόριο ναρκωτικών, και αποφέρει 31,6 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως.

Περισσότερες από 20.000 παράνομα εκδιδόμενες γυναίκες θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία. Πρόκειται στην ουσία για κινούμενες υγειονομικές βόμβες καθώς δεν εκδίδονται μόνο σε παράνομους οίκους ανοχής αλλά σε δρόμους και σε κακόφημα ξενοδοχεία.

Οι 17 οροθετικές ιερόδουλες που έχουν συλληφθεί και αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμός κακουργήματος είναι μόνο η θρυαλλίδα του προβλήματος όπως επισημαίνουν οι ειδικοί του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Οπως δήλωσε στο Newsit o Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου Ελλήνων Κοινωνιολόγων Ακης Κατσούλας "η πορνεία είναι ένα από τα πιο σημαντικά προβλήματα της κοινωνίας. Ειδικά στην Ελλάδα τον τελευταίο χρόνο υπάρχει αύξηση 1.500%. Γύρω από αυτό το θέμα βέβαια υπάρχει και ένας τεράστιος τζίρος που υπερβαίνει το 1 δισεκατομμύριο ευρώ το χρόνο. Το πρόβλημα οξύνεται ακομη περισσότερο λόγω της παράνομης μετανάστευσης.

Με τη διάλυση των χωρών του πρώην ανατολικού μπλοκ ένας μεγάλος αριθμός γυναικών έχει έρθει στην Ελλάδα και έχει εξωθηθεί στην πορνεία. Μιλάμε για ένα τεράστιο δίκτυο εκμετάλλευσης στη χώρα μας. Στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας η πορνεία είναι μπροστά μας. Και το σημαντικό ειναι πως μιλάμε για μη δηλούμενες ιεροδουλες που δεν ξέρουμε το ιατρικό τους παρελθόν και εάν είναι φορείς ασθενειών. Το πρόβλημα γινεται ακόμη μεγαλύτερο με τη διάλυση του θεσμού της οικογένειας καθώς σύμφωνα με τις ερευνες αρκετοί πελάτες αυτών των γυναικών είναι παντρεμένοι.

Σε σχέση με τις σεξουαλικά μεταδιδόμενες ασθένειες και το AIDS υπαρχει κακή ενημέρωση. Το μάθημα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία έχει μείνει μόνο στα χαρτιά

Η πορνεία μαζί με τα όπλα, τα ναρκωτικά και την παιδεραστία είναι από τις πιο κερδοφόρες βιομηχανίες του κόσμου που δρουν παράνομα και με μαύρο χρήμα" είπρ τέλος ο κύριος Κατσούλας.