Το κανάλι της MEGA-λης φυγής – Ποιοι αποχωρούν

Το κανάλι της MEGA-λης φυγής – Ποιοι αποχωρούν

Στην ταινία «το τρένο της μεγάλης φυγής», δύο δραπέτες (Γιον Βόιτ και (Έρικ Ρόμπερτς) μετά την απόδρασή τους από κάποια σκληρή φυλακή όπου οι κρατούμενοι ζούσαν κάτω από απάνθρωπες συνθήκες, επιβιβάζονται σε ένα τρένο που κινείται ανεξέλεγκτα και τίποτα δεν μπορεί να το σταματήσει.

Μπορεί να τους οδηγήσει στην ελευθερία, αλλά και στο θάνατο. Στα δικά μας τώρα: Οι απάνθρωπες συνθήκες τις οποίες προτείνει στους εργαζομένους το Mega, οδηγεί πολλούς στην απόφαση να «αποδράσουν», έστω και αν αναγκαστούν να επιβιβαστούν σε ένα… τρένο που τίποτα δεν μπορεί να το σταματήσει- σαν τη δημοσιογραφική πιάτσα σήμερα ένα πράμα.

Κομβικό σημεία στην απόφαση των συναδέλφων, φαίνεται να αποτελεί ο συνδυασμός, μείωση μισθών και απεμπόληση των χρόνων προϋπηρεσίας, που οδηγεί σε μηδενισμό της αποζημίωσης και ελαχιστοποίηση των αποδοχών.

Σε σημείο, που κάποιοι κάνουν τη σκέψη «ας πάρω τώρα την αποζημίωση γιατί μπορεί στο τέλος να μην πάρω τίποτα και βλέπουμε».

Στους διαδρόμους του καναλιού, ακούγονται τα ονόματα δεκάδων δημοσιογράφων οι οποίοι σκέφτονται να μην κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια.

Μεταξύ αυτών, εκτός της Μαρίας Καρχιλάκη, ο Α. Παπαδημητρίου, ο Στ, Γιαννίσης, ο Θ. Πασχάλης, η Μαίρη Λαμπαδίτη, η Αθηνά Κουφοπάνου, ο Κώστας Καζακόπουλος, η Μαρία Παπουτσάκη.

Όλοι συνάδελφοι με πείρα. Δραματική είναι η κατάσταση στο αθλητικό τμήμα. Το τέλος των δικαιωμάτων μετάδοσης του Τσάμπιονς Λιγκ, λέγεται ότι οδηγεί στην έξοδο τους Χρ. Σωτηρακόπουλο, Αλ. Σπυρόπουλο και Γ. Θαναηλάκη και… βλέπουμε.

Αν σε αυτούς προσθέσει κανείς την άρνηση της Όλγας Τρέμη και του Μανώλη Καψή να υπογράψουν το προτεινόμενο από τη διεύθυνση «ιδιωτικό συμφωνητικό», αλλά και τις επισκέψεις του Παύλου Τσίμα στον ΣΚΑΙ- έστω και για να δει- όπως είπε, τον παλιό «σύντροφο» Κώστα Κιμπουρόπουλο, εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς το κλίμα στη Μεσογείων…

ΧΡΑΝ για το newpost.gr