Ηράκλειο: Προσοχή! Μήνυμα-απάτη για πρόστιμο στους επισκέπτες ιστοσελίδων πορνό!




Άνω κάτω οι κάτοικοι χωριού του νομού - Οι περισσότεροι έχουν δει στους υπολογιστές τους, το επίμαχο μήνυμα...


Τρέχουν και δε φθάνουν τις τελευταίες ημέρες δεκάδες Ηρακλειώτες, οι οποίοι έκπληκτοι βλέπουν μπλοκαρισμένη την
οθόνη του ηλεκτρονικού υπολογιστή τους από μήνυμα της...
Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, το οποίο ζητά να καταβάλλουν το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ για να μην επέμβει η υπηρεσία.

Τα τελευταία 24ωρα χρήστες του διαδικτύου σε χωριό του Ηρακλείου έγιναν αποδέκτες αυτού του μηνύματος και άρχισαν πανικόβλητοι είτε να τηλεφωνούν στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προκειμένου να διαμαρτυρηθούν είτε να καλούν επειγόντως τους τεχνικούς για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα.

Ηρακλειώτης που διατηρεί εμπορικό κατάστημα ανέφερε στην τοπική εφημερίδα "Πατρίδα" ότι έγινε ρεζίλι σε πελάτες καθώς επιχειρούσε να εκτυπώσει κάποιο τιμολόγιο για να τους το παραδώσει. Παρά την επίμονη προσπάθεια του να εκτυπώσει το τιμολόγιο, η διαδικασία δεν προχωρούσε.

"Πίστεψα ότι είχε κολλήσει το μηχάνημα και έτσι έκανα επανακκίνηση. Με το που άνοιξε η οθόνη του υπολογιστή, εμφανίστηκε το μήνυμα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που ανέφερε ότι έπρεπε να καταβάλλω 100 ευρώ επειδή είχα επισκεφθεί ιστοσελίδες πορνογραφικού περιεχομένου...

Έπεσαν τα μούτρα μου από την ντροπή γιατί φυσικά το είδαν οι πελάτες. Και εγώ κεραυνοβόληθηκα. Τελικά ενημερώθηκα ότι πρόκειται για απάτη, για κάποιον ιό" ανέφερε ο ιδιοκτήτης στο cretalive.gr.

Το θέμα ωστόσο φέρεται να έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις αφού ολοένα και περισσότεροι Ηρακλειώτες, χρήστες του διαδικτύου, έχουν πέσει θύματα αυτής της απάτης με αποτέλεσμα πολλοί να τρέχουν να καταβάλλουν τα 100 ευρώ για να γλυτώσουν τα... μπερδέματα με τους "χάκερς" του Νόμου.

Πρόκειται για μήνυμα-ιό που δεν έχει καμία σχέση με την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Ο ίδιος ο προϊστάμενος της υπηρεσίας, Μανόλης Σφακιανάκης προ ημερών και ενώ βρισκόταν στο Ηράκλειο στο πλαίσιο ημερίδας, είχε χτυπήσει "καμπανάκι", γνωστοποιώντας ότι πρόκειται για απάτη που έχουν στήσει άτομα στο εξωτερικό.