Απόφαση - σοκ και για τη σύζυγο του Άκη


Απόφαση - σοκ και για τη σύζυγο του Άκη

Στη φυλακή οδηγήθηκε χθες αργά το απόγευμα και η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Βίκυ Σταμάτη, που κρίθηκε προφυλακιστέα με σύμφωνη γνώμη του ανακριτή Γ. Μαλλή και του εισαγγελέα Γ. Βούλγαρη, μετά τη δίωρη απολογία της, κατηγορούμενη για τον τρόπο που απέκτησε το νεοκλασικό της Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Λίγες ώρες πριν έπαιξε και το τελευταίο της χαρτί, προσπαθώντας να καθυστερήσει την ανάκριση και τον χρόνο της απολογίας της.

Η Βίκυ Σταμάτη, όπως αναφέρει και σε δημοσίευμα του το Έθνος, υπέβαλε μέσω των συνηγόρων της στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών αίτηση εξαίρεσης του ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή εκφράζοντας υπόνοιες ότι μεροληπτεί εις βάρος της.

Η αντίδραση της δικαιοσύνης ήταν άμεση και μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής η αίτηση της είχε απορριφθεί από το αρμόδιο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, το οποίο συνεδρίασε σε χρόνο ρεκόρ και εξέδωσε βούλευμα απορριπτικό.

Η υποβολή αίτησης εξαίρεσης του ανακριτή δεν ήταν η μοναδική κίνηση αντιπερισπασμού της Βίκυς Σταμάτη, καθώς μια μέρα πριν είχε προσφύγει και στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κάνοντας λόγο για προειλημμένη απόφαση του ανακριτή η οποία παραβιάζει το τεκμήριο αθωότητας.

Η κ. Σταμάτη αρνήθηκε τις κατηγορίες και υποστήριξε ότι τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας τα ρύθμιζε ο σύζυγος της.