«Αντιμετωπίζω οικονομικό πρόβλημα»! Ποιος ηθοποιός το είπε;



Ένας ακόμη μεγάλος Έλληνας ηθοποιός που δεν διστάζει να μιλήσει ανοικτά για το οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει, παρά τη μεγάλη καριέρα και τα "χιλιόμετρα" που έχει γράψει στο επάγγελμα...



Ο Μιχάλης Γιαννάτος, εργάτης του κινηματογράφου και του θεάτρου, δευτεραγωνιστής με ιδιαίτερα φυσικά χαρακτηριστικά, άνθρωπος ευγενής και αυθόρμητος, δυσκολεύεται να τα βγάλει πέρα, αλλά ως γνήσιος Κωνσταντινουπολίτης με καταγωγή από την Κεφαλλονιά ξέρει να το παλεύει: «Σαφώς αντιμετωπίζω οικονομικό πρόβλημα. Τα βγάζουμε δύσκολα πέρα. Ευτυχώς, βοηθάει και ο γιος, και κάπως τα καταφέρνουμε. Τι να κάνουμε...», εξομολογήθηκε στην "Espresso".



Δεν του αρέσει να κλαίγεται, ούτε να κραυγάζει, και παρ' ότι είναι άνθρωπος χαμηλών τόνων σε αυτή την κουβέντα εμφανίζεται καταγγελτικός. Ίσως αυτό να πηγάζει από όλα όσα έχει υποστεί στα σαράντα τέσσερα χρόνια αυτής της διαδρομής, που τον οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι: «Η Ελλάδα αυτή θα είναι, δεν θα αλλάξει ποτέ. Θα έχει ανθρώπους άχρηστους και ανίκανους, και αν βρεθεί κανένας χρήσιμος, θα τον φάνε, γιατί θα φανεί η γύμνια τους».

Αυτή την περίοδο δεν εργάζεται και περιμένει πως και πως να πάρουν σάρκα και οστά οι δύο παραστάσεις που έχει για το σινεμά, γιατί δεν του αρέσει να κάθεται... Παρατηρώντας από απόσταση όσα συμβαίνουν σήμερα στο χώρο του, σχολιάζει: «Δεν έχω γνωρίσει χειρότερη εποχή ως ηθοποιός από αυτή που διανύουμε, που να παίζονται στην τηλεόραση δυο τρεις ελληνικές σειρές και να υπάρχει τόσο μεγάλη εισβολή τούρκικων σίριαλ. Στο χώρο μας ποτέ δεν λες "Τι άνεση, τι ομορφιά!", αλλά τέτοια ανεργία δεν έχει ξαναυπάρξει. Αν αυτό συνέβαινε σε άλλη χώρα, θα επενέβαινε το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών και θα έλεγε: "Στον. Εδώ υπάρχουν Έλληνες ηθοποιοί που είναι άνεργοι". Εδώ δεν υπάρχει το ΣΕΗ να υπερασπιστεί τα συμφέροντα του κλάδου μας».

markos