Ανακοίνωση ΕΡΤ: Συγγνώμη από τους Έλληνες πολίτες
Με ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση της ΕΡΤ εκφράζει την αγανάκτησή της για την απεργία που κήρυξε η ΠΟΣΠΕΡΤ και ζητά συγγνώμη από τους Έλληνες πολίτες.


Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Η Διοίκηση της ΕΡΤ Α.Ε., μετά από πολύωρες διαπραγματεύσεις με το προεδρείο της ΠΟΣΠΕΡΤ, με σκοπό την αποτροπή της παράνομης απεργίας που αιφνιδίως κήρυξε, εκφράζει την αγανάκτησή της και αισθάνεται την υποχρέωση να ζητήσει συγγνώμη από τους Έλληνες πολίτες, επειδή αυτό το Σαββατοκύριακο – και πιθανόν όχι μόνο - δεν θα μπορέσει η Δημόσια Τηλεόραση να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της.

Ο παραλογισμός της ηγεσίας της ΠΟΣΠΕΡΤ, βρίσκεται

-σε ευθεία αντίθεση με την κοινή λογική, με τα όσα βιώνουν οι Έλληνες πολίτες και την κατάσταση που βρίσκεται η χώρα,

-σε ευθεία αντίθεση με το απόλυτο δικαίωμα των Ελλήνων στην ενημέρωση πολύ περισσότερο σήμερα από ποτέ,

-σε ευθεία αντίθεση με την αυτονόητη υποχρέωση της ΕΡΤ για την προβολή των θέσεων των πολιτικών κομμάτων κατά τη διάρκεια προεκλογικής περιόδου.

Η ηγεσία της ΠΟΣΠΕΡΤ παραβιάζοντας κάθε έννοια νομιμότητας, κήρυξε απεργία υπερασπιζόμενη μικροσυντεχνιακά συμφέροντα, που αφορούν μόνο περιορισμένο αριθμό εργαζομένων της ΕΡΤ, υπονομεύοντας την αξιοπιστία της εταιρείας και τα πραγματικά συμφέροντα της συντριπτικής πλειονότητας των εργαζομένων σ’ αυτήν.


Η παραβίαση των δημοκρατικών δικαιωμάτων των Ελλήνων πολιτών που πληρώνουν την ΕΡΤ και αξιώνουν το δικαίωμά τους στην ενημέρωση, είναι κατάφωρη, απαράδεκτη και μη αποδεκτή από τη Διοίκηση της ΕΡΤ Α.Ε., η οποία δηλώνει, πως, θα αναζητήσει κάθε είδους ευθύνη από τους προκλητικά αυθαιρετούντες, οι οποίοι δεν αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα των περιστάσεων».