''Oι Πανελλήνιες θα διεξαχθούν κανονικά''

''Oι Πανελλήνιες θα διεξαχθούν κανονικά''
«Κανένα πρόβλημα με τις πανελλήνιες» διαβεβαιώνει η υφυπουργός Παιδείας, δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Έφη Χριστοφιλοπούλου

Χωρίς κανένα πρόβλημα θα διεξαχθούν οι πανελλαδικές εξετάσεις διαβεβαιώνει η υφυπουργός Παιδείας, δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Έφη Χριστοφιλοπούλου. Η υφυπουργός Παιδείας διέψευσε από το βήμα της Βουλής δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία οι πανελλαδικές είναι «στον αέρα», καθώς έχει κηρυχτεί άγονος ο διαγωνισμός προμήθειας χαρτιού για τα τετράδια των πανελλαδικών εξετάσεων, που προκήρυξε το υπουργείου Παιδείας.

«Οι πανελλαδικές εξετάσεις δεν θα τιναχτούν στον αέρα, θα γίνουν κανονικά, ομαλά και βάσει οργανωμένου σχεδίου, που έχει ήδη επεξεργαστεί το υπουργείο Παιδείας, και δεν θα επιτρέψουμε να δημιουργηθεί πρόβλημα. Κανένας κίτρινος Τύπος, που με έωλα επιχειρήματα επενδύει στη τρομοκράτηση των μαθητών και των γονιών, δεν θα αποτρέψει το υπουργείο να κάνει σωστά τη δουλειά του».

Αυτό τόνισε από το βήμα της Βουλής η Έφη Χριστοφιλοπούλου, στο πλαίσιο απάντησης επίκαιρης ερώτησης της βουλευτού του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλη, σχετικά με τα εξεταστικά κέντρα για μαθητές ΑΜΕΑ που θα συμμετάσχουν στις πανελλήνιες εξετάσεις.

Η κ. Χριστοφιλοπούλου διαβεβαίωσε ότι θα επαναλειτουργήσουν τα εξεταστικά κέντρα σε Κρήτη και Αχαΐα, σημείωσε ότι είναι σε εξέλιξη η επανεξέταση και των υπολοίπων και πρόσθεσε ότι σε κάποιες περιπτώσεις για μεμονωμένα μαθήματα -που δεν ξεπερνούν τις 20, όπως είπε- θα γίνει με κάθε τρόπο η μεταφορά των μαθητών, έστω και αν αφορά ένα μόνο μαθητή.
πηγή:24h.gr