ΠΙΛΟΤΟΣ ΕΝ ΩΡΑ ΠΤΗΣΗ ΦΩΝΑΖΕ : ΠΕΦΤΟΥΜΕ , ΠΡΟΣΕΥΧΗΘΕΙΤΕ ! (VIDEO)Το να φοβάται κανείς τα αεροπλάνα είναι συνηθισμένο φαινόμενο.


Το να εκδηλώνει κάποιος το φόβο του εν ώρα πτήσης ή να παθαίνει πανικό δεν είναι συχνό αλλά δεν είναι και απίθανο.


Το να έχει όμως αυτή την αντίδραση ένας... πιλότος και μάλιστα κατά τη διάρκεια της πτήσης μπορεί να είναι και τρομακτικό. Αυτό συνέβη και στην πτήση Νέα Υόρκη - Λας Βέγκας των αερογραμμών JetBlue όταν ο 49χρονος πιλότος Clayton Osborn επιστρέφοντας από την τουαλέτα βρήκε την πόρτα του πιλοτηρίου κλειδωμένη και άρχισε να φωνάζει: "Πέφτουμε, κάντε όλοι την προσευχή σας".
Την πόρτα είχε κλειδώσει ο συγκυβερνήτης του αεροσκάφους επειδή παρατήρησε ότι την τελευταία ώρα ο πιλότος είχε παράξενη συμπεριφορά. Όταν το διαπίστωσε ο 49χρονος, όπως αναφέρουν οι επιβάτες, άρχισε να ουρλιάζει "Πέφτουμε, κάντε την προσευχή σας. Το Ιράκ, η Αλ - Κάιντα, οι τρομοκράτες.... Πέφτουμε". Φυσικά αμέσως προκλήθηκε αναστάτωση στο αεροσκάφος ενώ κάποιοι πιο ψύχραιμοι προσπαθούσαν να τον ηρεμήσουν.


Ο ίδιος συνέχιζε να φωνάζει "Πέφτουμε, δώστε μου τον κωδικό να μπω" και ένας επιβάτης πήδηξε επάνω του για να τον βάλει να καθίσει. Το αεροπλάνο έκανε αναγκαστική προσγείωση ενώ ευτυχώς στην πτήση επέβαινε ένας ακόμη πιλότος εκτός υπηρεσίας.


Δείτε τι συνέβαινε στο αεροπλάνο όπως το κατέγραψαν επιβάτες με τα κινητά τους: