Στον "αέρα" οι πανελλήνιες - Δεν υπάρχει χαρτί !




Απίστευτο και όμως ελληνικό! Στον "αέρα" βρίσκονται οι πανελλήνιες εξετάσεις των μαθητών καθώς δεν υπάρχει… χαρτί! Όπως έγινε με τα σχολικά βιβλία, έτσι και τώρα...

το υπουργείο τρέχει να καλύψει τη μεγάλη καθυστέρηση που υπάρχει στο τύπωμα των τετραδίων.

Το πρόβλημα είναι πως ενώ υπάρχει χαρτί για τα εσωτερικά φύλλα, περίπου δύο τόνοι, δεν υπάρχει το χαρτί για τα εξώφυλλα όπου οι μαθητές αναγράφουν τα στοιχεία τους και οι διορθωτές τη βαθμολογία.

Παράλληλα υπάρχει πρόβλημα και με τα άλλα αναλώσιμα όπως οι ταινίες επικάλυψης των στοιχείων, αλλά και οι φάκελοι. Ο σχετικός διαγωνισμός που έγινε και ήταν μειοδοτικός ναυάγησε και τώρα ουσιαστικά είναι όλα στον αέρα. Ο οργανισμός έκδοσης των βιβλίων ουσιαστικά βάζει λουκέτο στο τέλος του μήνα και έτσι δεν υπάρχει καν το περυσινό δίχτυ ασφαλείας.



Από την πλευρά της η υφυπουργός Παιδείας, Εύη Χριστοφιλοπούλου τονίζει ότι "οι πανελλαδικές θα γίνουν χωρίς πρόβλημα. Οι πανελλαδικές εξετάσεις δεν θα τιναχτούν στον αέρα, θα γίνουν κανονικά, ομαλά και βάσει οργανωμένου σχεδίου, που έχει ήδη επεξεργαστεί το υπουργείο Παιδείας, και δεν θα επιτρέψουμε να δημιουργηθεί πρόβλημα. Κανένας κίτρινος Τύπος, που με έωλα επιχειρήματα επενδύει στη τρομοκράτηση των μαθητών και των γονιών, δεν θα αποτρέψει το υπουργείο να κάνει σωστά τη δουλειά του"
πηγή: Thestival.gr