«ΟΧΙ» ΣΤΟ ΑΛΚΟΟΛ ΜΕ ΑΔΕΙΟ ΣΤΟΜΑΧΙ

«Όχι» στο αλκοόλ με άδειο στομάχι


Έξι γρήγορα και εύκολα σνακ που προτείνουν βρετανοί διατροφολόγοι
Βρετανοί διατροφολόγοι συνιστούν έξι γρήγορα και εύκολα σνακ που μπορείτε να δοκιμάσετε άφοβα πριν από την κραιπάλη των εορτών, ώστε να μειωθούν οι παρενέργειες της επόμενης ημέρας από την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ.

1. Σάντουιτς ολικής αλέσεως με σολομό, ντομάτα και τυρί κρέμα: πολλοί διαιτολόγοι θεωρούν το σνακ αυτό ως το ιδανικό πριν από μια βραδινή έξοδο που θα συνοδευτεί από λίτρα αλκοόλ. Ο συνδυασμός των υλικών ανεβάζει τα επίπεδα βιταμίνης Β και C, που θα μας βοηθήσουν να «βγάλουμε τη νύχτα» ανώδυνα.

2. Ομελέτα και ψωμί σίκαλης: εξασφαλίζει την ισορροπία στην πανίδα του στομαχιού μας, ειδικά αν δίπλα σε αυτό προστεθεί και ένα ποτήρι γάλα με 1% λιπαρά. Ένα γεύμα που, σύμφωνα με τους διατροφολόγους, συνδυάζει βιταμίνη Β και ενέργεια.

3. Φασόλια σε σάλτσα ντομάτας πάνω σε ψωμί του τοστ: ειδικά αν συνδυαστεί με λίγο αβοκάντο και ένα ποτήρι χυμό μήλου, το γεύμα αυτό εμποδίζει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα να υποχωρήσουν, κάτι που συμβαίνει όταν πίνουμε πολύ αλκοόλ.

4. Αρνίσια παϊδάκια με γλυκοπατάτα: το αρνί είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, οι οποίες μας φουσκώνουν, ενώ η γλυκοπατάτα απελευθερώνει αργά αλλά σταθερά ενέργεια στο σώμα μας. Μαζί με λίγο γιαούρτι και ένα ποτήρι νερό είναι ό,τι πρέπει.

5. Πουτίγκα ρυζιού με μάνγκο: Το γεύμα αυτό, μαζί με ένα φλιτζάνι τσάι, εξισορροπεί τη χλωρίδα του στομαχιού, χωρίς να το ερεθίζει, προετοιμάζοντάς το όσο το δυνατόν καλύτερα για όλα αυτά που πρόκειται να δεχθεί σε λίγες ώρες. Το μάνγκο επίσης ανεβάζει τα επίπεδα βιταμίνης Β και C.

6. Χορτόσουπα ή φακές: και οι δύο αυτές σούπες δίνουν την αίσθηση του γεμάτου στομαχιού, ενώ γεμίζουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα με βραδύκαυστη ενέργεια που είναι χρήσιμη σε αυτές τις περιστάσεις. Οι ειδικοί προτείνουν να τις συνοδέψετε με ένα μιλκ σέικ μπανάνα και μια κουταλιά μέλι.