ΕΝΩ ΕΙΧΕ ''ΠΕΘΑΝΕΙ'' ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ ...ΖΟΥΣΕ ΣΤΟ ΜΠΑΝΓΚΟΚ

Ενώ είχε… «πεθάνει» στη Ρωσία, ζούσε στη Μπανγκόκ!


Ψεύτικος θάνατος για να γλιτώσει από τη Δικαιοσύνη

Σε φυλάκιση δύο ετών και οκτώ μηνών καταδικάστηκε ένας άνδρας από τη Βρετανία που έκανε τον… νεκρό για να αποφύγει τα μπλεξίματά του με τη Δικαιοσύνη.

Ο ψυχολόγος Στίβεν Κελαγουέι συνελήφθη αφότου η εφημερίδα «Daily mail» τον εντόπισε στην Ταϊλάνδη. Ζούσε με ψεύτικο όνομα αφού είχε οικειοποιηθεί επιδόματα και φορολογικές διευκολύνσεις ύψους 43.000 λιρών.

Ο Κελαγουέι σχεδίασε τον ψεύτικο θάνατό του κατά τη διάρκεια οικογενειακών διακοπών στη Ρωσία, όπου η γυναίκα του υποβλήθηκε σε επέμβαση προσθετικής στήθους.



Ο Κελαγουέι δωροδόκησε έναν εργαζόμενο στο νεκροτομείο με ένα μπουκάλι βότκα (!) για να τοποθετήσει το διαβατήριό του σε έναν νεκρό άστεγο ενώ η γυναίκα του κλήθηκε να αναγνωρίσει το πτώμα του.

Στη συνέχεια το έσκασε στη Μπανγκόκ με ψεύτικο διαβατήριο ενός νεκρού αγοριού και ζούσε από τα εισοδήματα των ακινήτων που νοίκιαζε στο Λονδίνο, αξίας ενός εκατομμυρίου λιρών.



Ο 54χρονος σχεδίαζε να φέρει και την οικογένειά του στην Ταϊλάνδη για να ζήσουν μαζί του, εξαργυρώνοντας τρία ασφαλιστήρια συμβόλαια ζωής αξίας 1,7 εκατομμυρίων λιρών.

Μετά τον εντοπισμό του όμως οι αρχές τον απέλασαν στη Βρετανία όπου ομολόγησε απάτες και πλαστογραφίες επίσημων εγγράφων.

«Άνθρωποι σαν κι εσένα που εγκληματικά κλέβουν από αυτούς που βασίζονται στα επιδόματα και από τους φορολογούμενους που πληρώνουν, υπονομεύουν το σύστημα επιδομάτων και πλήττουν την αξιοπιστία τους», είπε η δικαστής.

Newsbeast.gr