«ΑΓΚΕΛΑ ΜΕΡΚΕΛ, ΜΗΝ ΠΑΤΗΣΕΙΣ ΤΟ ΠΟΔΙ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ » ΨΗΦΙΖΟΥΝ 4 ΣΤΟΥΣ 10 ΕΛΛΗΝΕΣ


1204alco1
ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ Ε. ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΗ

Η οργή των Ελλήνων για την τιμωρητική συμπεριφορά που έχει επιφυλάξει η διεθνής κοινότητα απέναντι στη χώρα μας, προσωποποιείται ξεκάθαρα στη Γερμανίδα καγκελάριο, Αγκελα Μέρκελ.
Οι απαντήσεις είναι χαρακτηριστικές της αντίδρασης του μέσου Ελληνα απέναντι στη στάση, της Ευρώπης κυρίως, που αντιμετώπισε τη χώρα μας σαν το μικρό παιδί το οποίο έσπασε το καλό βάζο και, για παραδειγματισμό, το αφήνει να πεθάνει της πείνας!
Ετσι, τέσσερις στους δέκα Ελληνες (39%) θα απαγόρευαν στην Αγκλελα Μέρκελ την είσοδο στην Ελλάδα –αν περνούσε από το χέρι τους. Είναι ενδεικτικό ότι η καγκελάριος της Γερμανίας έχει κατορθώσει να συγκεντρώσει όλο το μένος του ελληνικού λαού, αφούδεύτερος persona non grata σε σειρά κατάταξης είναι μεν ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αλλά το ποσοστό του είναι μακράν χαμηλότερο (11%). Ακολουθούν ο «Mr Troika» Πωλ Τόμσεν με 5% και ο Γάλλος πρόεδροςΝικολά Σαρκοζύ (4%). Ασφαλώς, δεν πρέπει να αγνοηθεί και ένα μεγάλο μέρος του κόσμου που επέλεξε να μην απαντήσει στη συγκεκριμένη ερώτηση.

Και, βέβαια, τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της alco για το newsbomb.gr δίνουν εύγλωττα την απάντηση στην επιθυμία που είχε, έστω και θεωρητικά (γιατί κανείς δεν πίστεψε ότι το εννοούσε), εκφράσει προ ημερών –κατά τη συνάντησή της με τον πρόεδρο της ΓΣΣΕ, Γιάννη Παναγόπουλο- η κυρία Μέρκελ να επισκεφθεί τη χώρα μας… Τουλάχιστον, ευθύς αμέσως, είχε και την ευστροφία να αναρωτηθεί αν εμείς τη θέλουμε…

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ
ΕΤΑΙΡΕΙΑ:
ALCO (ΑΡ. ΜΗΤΡΩΟΥ Ε.Σ.Ρ. 12)
ΕΝΤΟΛΕΑΣ:
NEWSBOMB.GR
ΤΥΠΟΣ:
ΠΟΣΟΤΙΚΗ (ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΩΝ ΕΡΩΤΩΜΕΝΩΝ)
ΔΕΙΓΜΑ:
1.000 ΑΤΟΜΑ, ΗΛΙΚΙΑΣ 18 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΠΑΝΩ, ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΑ:
TYXAIA, ΣΤΡΩΜΑΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗ
ΣΤΑΘΜΙΣΕΙΣ:
ΦΥΛΟ, ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2009
ΧΡΟΝΟΣ:
20 - 23 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012


Η έρευνα πραγματοποιήθηκε με βάση τους κώδικες δεοντολογίας της ESOMAR και επαγγελματικής πρακτικής του ΣΕΔΕΑ.