(Τι)Τι επιστροφή, Θεέ μου!






Επιστροφή… ευλογημένη απ’ τον θεό του ποδοσφαίρου έκανε ο Τιερί Ανρί!  







Σαν σε ταινία που γυρίστηκε προς τιμή του, ο «Τιτί» μπήκε αλλαγή στον αγώνα με τη Λιντς και πλασάροντας λίγο αργότερα με το δολοφονικό τρόπο που τον έκανε μύθο στην Άρσεναλ, της έδωσε νίκη (1-0) και πρόκριση στους «32» του Κυπέλλου Αγγλίας! 


Ο αγώνας 

Ο Αρσάβιν ήταν αυτός που ξεχώριζε στα πρώτα λεπτά. Ήταν όμως συγχρόνως τόσο θετικός πρωταγωνιστής για την κινητικότητα και την ενέργειά του, όσο και αρνητικός για τις χαμένες ευκαιρίες του. Χαμένες σε σημείο κάποιες φορές απελπιστικό με την μπάλα να φεύγει ψηλά άουτ. 

Οι «κανονιέρηδες» πήραν τον έλεγχο και τον κράτησαν σε όλο το πρώτο ημίχρονο χωρίς πάντως να καταφέρουν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα, αν και το επιχείρησαν αρκετές φορές, με τον Τσάμπερλεϊν να ανεβάζει στροφές. Από την άλλη η Λιντς έφτασε μία φορά κοντά στο γκολ, όταν ο Μπέτσιο έχασε μεγάλη ευκαιρία μέσα από την περιοχή στέλνοντας την μπάλα άουτ. 

Η Άρσεναλ για άλλο ένα παιχνίδι πάντως τα είχε με την τύχη της. Όχι μόνο για τις συνεχείς χαμένες ευκαιρίες, αλλά και για έναν ακόμη τραυματισμό! Ο Κοκελέν ήταν αυτός που αποχώρησε από τον αγώνα κατευθείαν για τα αποδυτήρια τραυματίας με τον Γενάρις να παίρνει τη θέση του. 

Στο δεύτερο ημίχρονο από το 45 μέχρι το 65 το σφυροκόπημα των γηπεδούχων συνέχιζε ασταμάτητο αλλά είτε ο Λόνεργκαν είτε οι αμυντικοί έδιωχναν όπως όπως και κρατούσαν το σκορ στο 0-0. Τι άλλαξε; Τα πάντα! Ακόμη και η εποχή! 

Ο Τιερί Ανρί πέρασε στον αγώνα, το γήπεδο σηκώθηκε στο πόδι και εκείνος μία φάση παιγμένη δεκάδες φορές στο παλμαρέ του έστειλε με ιδανικό πλασέ την μπάλα στα δίχτυα της Λιντς στο 78’ για το τελικό 1-0! 

Συνθέσεις Ομάδων 

Άρσεναλ: Στσέζνι, Κοσιελνί, Μικέλ, Σκιλασί, Κοκελέν (33’ Γιενάρις), Αρτέτα, Σονγκ, Ράμσεϊ, Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν (68’ Γουόλκοτ), Σαμάκ (68’ Ανρί), Αρσάβιν 

Πάγκος: Μαρτίνεζ, Παρκ, Ανρί, Γουόλκοτ, Μπεναγιούν, Μιγιάκι, 

Λιντς: Λόνεργκαν, Τόμσον, Λις, Ο’Ντι, Γουάτ, Τάουνσεντ, Πιου, Νούνιεζ (81’ Φορσέλ), Κλέιτον, Μπέτσιο (74’ ΜακΚόρμακ), Βαϊρίνεν (60’ Μπράουν) 

Πάγκος: Τέιλορ, Μπρους, Σαμ, Φορσέλ, Πάρκερ, ΜακΚόρμακ 


Arsenal 1-0 Leeds United από goalsarena2012 
Πηγή: sportfm