Μαθητής κράτησε την αναπνοή του για να κάνει ρεκόρ και πέθανε από ασφυξία




Οι γονείς έμαθαν τον λόγο για τον οποίο έχασαν το παιδί τους τρία ολόκληρα χρόνια μετά το τραγικό περιστατικό στο αθλητικό κέντρο της γειτονιάς τους.

Συντετριμμένοι ο Μαρκ και η Λέικ Ρέις ενημερώθηκαν από τις αστυνομικές αρχές που διερευνούσαν τις συνθήκες θανάτου του 15χρονου γιου τους, Ρέις, ότι το παιδί εξέπνευσε κατά τη διάρκεια ενός στοιχήματος που είχε βάλει με τον εαυτό του προκειμένου να εντυπωσιάζει τα υπόλοιπα παιδιά του σχολείου στο Έσεξ της Βρετανίας.

Ο μαθητης προσπάθησε να σπάσει το ρεκορ παραμονής κάτω από το νερό της πισίνας και δεν ανέβαινε στην επιφάνεια να αναπνεύσει προκειμένου να μην χαλάσει το νέο του ρεκορ . Μέχρι που έχασε τις αισθήσεις του.

Το προσωπικό του γυμναστηρίου προσπάθησε να επαναφέρει το παιδί, αλλά ήταν πολύ αργά.

Οργισμένοι οι γονείς ρώτησαν τις αρχές γιατί δεν είχαν ενημερωθεί νωρίτερα αλλά ζούσαν τρία χρόνια με την απορία (το παιδί πεθανε στις 30 Ιουλίου 2009, μία μέρα μετά τα γενέθλιά του). Ο επικεφαλής αστυνομικός ζήτησε συγνώμη και δικαιολογήθηκε λέγοντας πως όλο αυτό τον καιρό προσπαθούσαν να εξετάσουν όλα τα ενδεχόμενα για την ανάμειξη δεύτερου ατόμου στον τραγικό θάνατο, κάτι το οποίο ωστόσο δεν αποδείχτηκε.

«Είναι γνωστό ότι ο Ρέις προσπαθούσε να κρατήσει την αναπνοη του όλο και περισσότερο κάτω από το νερό. Είναι το πιο τραγικό από όλα τα δυστυχήματα. Θα θυμόμαστε το υπέροχο αυτό αγοράκι με τις καλύτερες αναμνήσεις», κατέθεσε στη δίκη η δασκάλα του παιδιού.
attacktv.gr