8χρονο παιδάκι λιποθύμησε από την πείνα! - Μάνα έκλεβε για το γάλα των παιδιών της!




Δυο διαφορετικές ιστορίες, στο ίδιο νησί, με πρωταγωνιστές 2 θύματα της κρίσης. Δυο ιστορίες που συγκλονίζουν και από χθες που είδαν το φως της δημοσιότητας ραγίζουν καρδιές.
Έτρωγε για μέρες νερόβραστα μακαρόνια

Το 8χρονο αγοράκι οικογένειας Ηρακλειωτών υποσιτιζόταν αφού για μέρες έτρωγε μακαρόνια σκέτα και ο οργανισμός του δεν άντεξε. Σύμφωνα με το cretalive, Το παιδί λιποθύμισε, σύμφωνα με τις πληροφορίες, μέσα στο σπίτι του και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο από τους γείτονες.
Εκεί οι γιατροί διαπίστωσαν ότι δεν σιτιζόταν σωστά και αποκαλύφθηκε ένα ακόμα δράμα από αυτά που πληθαίνουν το τελευταίο διάστημα σε όλη τη χώρα και στην Κρήτη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο πατέρας του 8χρονου είναι άνεργος και η μητέρα εργάζεται με ημιαπασχόληση.
Τα οικονομικά προβλήματα της οικογένειας και η περιπέτεια του μικρού ευαισθητοποίησαν τους γείτονες, στην περιοχή της 62 Μαρτύρων στο Ηράκλειο, που έσπευσαν να προσφέρουν μεγάλες ποσότητες τροφίμων.

Ήμουν απελπισμένη! Πεινούσαν τα παιδιά μου!

To άλλο δράμα αποκαλύφθηκε όταν μια 32χρονη γυναίκα συνελήφθη για κλοπή.

Ελεύθερη αφέθηκε τελικά η 32χρονη γυναίκα σε βάρος της οποίας ο εισαγγελέας Ηρακλείου είχε ασκήσει ποινική δίωξη για κλοπή. Συνελήφθη όταν μπήκε σε σούπερ μάρκετ και πήρε ένα γάλα και ένα παγωτό και προσπάθησε να φύγει χωρίς να τα πληρώσει!

Συντετριμμένη εμφανίστηκε σήμερα στο δικαστήριο και μιλώντας στους δημοσιογράφους υποστήριξε ότι ήταν η πρώτη φορά που έκανε κάτι τέτοιο, γιατί βρέθηκε σε απόγνωση, καθώς η οικογένεια της αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα.
"Ήμουν σε απόγνωση, απελπισμένη, πεινούσαν τα παιδιά μου" είπε, τονίζοντας όμως ότι πλέον έχει μετανοιώσει για την πράξη της αυτή και ότι δεν μπορεί να κοιτάξει στα μάτια τα δύο παιδιά της, δύο κοριτσάκια 4 και 6 ετών .

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά τον πανελλήνιο σάλο που προκάλεσε το θέμα, το οποίο αποκάλυψε το Cretalive, η ιδιοκτήτρια εταιρεία του σούπερ μάρκετ απέσυρε την σχετική έγκληση, μετά και την προφορική δήλωση της 32χρονης στο Δικαστήριο, ότι προχώρησε στην πράξη αυτή γιατί ήταν σε οικονομικό αδιέξοδο και τα παιδιά της δεν είχαν να φάνε.

Έτσι η μητέρα των δύο κοριτσιών αφέθηκε ελεύθερη να επιστρέψει στο σπίτι της

Η οικογένειά της ήταν καταγεγραμμένη στις λίστες των απόρων της Κοινωνικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας Κρήτης.
newsit.gr