Νοσταλγοί του Χίτλερ έκαναν μάθημα σε νηπιαγωγείο!


Φορούσαν στολές των SS και έκαναν επίδειξη όπλων
Μαθήματα φιλοπατρίας από άνδρες ντυμένους με στολές... των SS παρακολούθησαν οι μικροί μαθητές νηπιαγωγείου στη Ρίγα της Λετονίας!

Οι δύο άνδρες οι οποίοι είναι μέλη της Ένωσης Στρατιωτών της Λετονίας, έδειξαν στους μαθητές όπλα που χρησιμοποιούσαν οι Ναζί στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και έκαναν μια μικρή διάλεξη για τις αρχές και τις αξίες του πατριωτισμού!

Το μάθημα παρακολούθησαν και οι μαμάδες των παιδιών, ενώ στην ιστοσελίδα του νηπιαγωγείου υπάρχει ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται ότι «οι ήρωες του πολέμου έκαναν μάθημα στα παιδιά της Λετονίας».

Η 9η Μαΐου είναι στη Λετονία ημέρα μνήμης για τα θύματα των Ναζί και για όσους πολέμησαν κατά του Χίτλερ.
Ωστόσο, η κυβέρνηση της χώρας δεν αναγνωρίζει ως επίσημη της συγκεκριμένη γιορτή, καθώς θεωρεί ότι η Λετονία απλώς κατελήφθη από τη Σοβιετική Ένωση.

Το σώμα της Waffen SS στη Λετονία δημιουργήθηκε από τους Ναζί το 1943 για να σταματήσει την προέλαση των σοβιετικών δυνάμεων. Αριθμούσε 146.000 άνδρες και σήμερα, οι επιζώντες βετεράνοι θεωρούν τίτλο τιμής τη συμμετοχή τους στο σώμα.

Εκτός από εκείνους που ήταν πολέμησαν, υπάρχουν και πολλοί συμπαθούντες, όπως οι δύο κύριοι που επισκέφθηκαν τον παιδικό σταθμό. Η ίδια η κυβέρνηση θεωρεί ήρωες τους άνδρες της Waffen SS και κάθε χρόνο, στις 16 Μαρτίου τους επιτρέπει να πραγματοποιούν μια μεγάλη παρέλαση στο κέντρο της Ρίγας.