Όλα (ή σχεδόν όλα) όσα δεν μπορεί να αλλάξει μια γυναίκα σε έναν άντρα ...




Οι άντρες αλλάζουν τελικά ή όχι; 


Οι απόψεις διίστανται εδώ και αιώνες, όμως εμείς θα υποστηρίξουμε πως όσο περνούν τα χρόνια τα φύλα αποκτούν άλλες συνήθειες και συμπεριφορές. Μερικές όμως παραμένουν σταθερές... αξίες. Σαν ένα παλιό κόκκινο κρασί.
Υπάρχουν πολλά που δε θα μπορέσει να αλλάξει μια γυναίκα σε έναν άντρα, εις τον αιώνα τον άπαντα...




- Θα μας λένε πάντα ψέμματα
Από τεράστια, που αν τα μαθαίναμε ίσως δεν τους ξαναμιλούσαμε ποτέ, μέχρι μικρά που τα λένε είτε για να μας κάνουν να νιώσουμε καλύτερα (ναι, για το καλό μας) είτε γιατί βαριούνται να "τ' ακούσουν". Αν λοιπόν τον ρωτήσεις αν χαίρεται που σήμερα θα δειπνήσετε με τους γονείς σου, θα σου απαντήσει καταφατικά. Είτε διότι είναι δύσκολο για εκείνον να σκεφτεί κάτι άλλο είτε γιατί είναι δύσκολο για σένα να αποδεχτείς την αλήθεια.

- To μάτι τους πάντα θα παίζει



"Εγώ αγάπη μου, να κοιτάξω άλλη"; Τόσο κλασική ατάκα όσο το τσιπουράκι στο κρητικό τραπέζι. Πρώτον, λέει ψέματα, άρα επαληθεύεται αυτό που είπαμε πιο πάνω. Δεύτερον δε γίνεται να μη χαζέψει - έστω και ασυναίσθητα- την όμορφη μελαχρινή (ή ξανθιά) που πέρασε το δρόμο, ενώ περίμενε με το αυτοκίνητο στο φανάρι. Απλά το επόμενο 10λεπτο θα έχει ξεχάσει πώς την είδε. (Εντάξει, ίσως του πάρει λίγο περισσότερο...)

- Όχι, δε θυμούνται αν είναι καινούριο το φόρεμά σου
Η συντριπτική πλειοψηφία των ανδρών δεν ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για τη μόδα. Ειδικά για τη γυναικεία. Ούτε τα πηγαίνει καλά με την έννοια "μνήμη" όταν έχει να κάνει με τα ρούχα σου. Αν τον ρωτήσεις πόσα μετάλλια έχει πάρει ο Ολυμπιακός βέβαια, θα σου απαντήσει σε κλάσματα δευτερολέπτου. Την επόμενη φορά λοιπόν που θα τον παρεξηγήσεις επειδή δεν κατάλαβε πώς το πουά σου φόρεμα είναι καινούργιο, καλύτερα βρες κάτι άλλο -που να αξίζει- για να του κρατήσεις μούτρα.

- Δε θα σταματήσουν ποτέ να βλέπουν αθλητικά
Αυτό το είχες συνειδητοποιήσει καιρό τώρα. Λίγο η παρέα, λίγο η μπύρα και η pizza, λίγο η λατρεία για οποιαδήποτε μορφή μπάλας, η αγάπη του για τα αθλητικά δε θα πεθάνει ποτέ. Αν προσπαθήσεις να του "απαγορεύσεις" να λιώνει βλέποντας μπάλα στο σπίτι, τότε απλώς θα τα αναζητήσει κάπου αλλού και θα τσακωθείτε κιόλας.

- Πάντα θα νευριάζουν όταν αργούμε
Ειδικά όταν η αναμονή είναι καθημερινό φαινόμενο και διαρκεί πολλή ώρα (και μεταξύ μας, δε θα έχουν και άδικο). Ασχέτως αν λίγο μετά βρίσκουμε τον τρόπο να το ξεχάσουν καλό θα ήταν να το σταματήσουμε κάποια στιγμή. Ε;;;

- Το σεξ είναι διαφορετικό για εκείνους (και θα παραμείνει)




Αν και δεν πρέπει να το γενικεύουμε, η (πικρή) αλήθεια είναι ότι οι γυναίκες αντιλαμβάνονται το σεξ με διαφορετικό τρόπο απ' ότι οι άντρες. Οι άντρες θα μπορούσαν να το κάνουν ανά πάσα στιγμή, ακόμα κι όταν δε το πολυθέλουν. Οι γυναίκες πάλι προτιμούν να δεθούν με τον άλλον, να περάσουν πρώτα χρόνο μαζί του και μετά τα υπόλοιπα... Διαφωνείς;

- Δε θα γίνουν ποτέ αναλυτικοί τύποι
Εμείς οι γυναίκες αναλύουμε τα πάντα. ΜΙΑ κουβέντα είναι αρκετή για να σκεφτούμε όλα τα εφικτά παρακλάδια αυτού που μόλις ακούσαμε από το στόμα του αγαπημένου μας. "Να μωρέ, με πήρε τηλέφωνο μια φίλη, είχαμε καιρό να τα πούμε και μιλούσαμε". Τι θα σκεφτούμε εμείς; Γιατί τον πήρε τώρα, έτσι ξαφνικά; Τι συνέβη και τον θυμήθηκε; Μήπως έβαλε και εκείνος το χεράκι του; Όλα αυτά θα είναι μόνο η αρχή μιας ιστορίας που θα μπορούσε άνετα να γίνει ένα ωραιότατο story σε νουβέλα. Εκείνοι πάλι θα σκεφτούν με απλά μαθηματικά.

Προφανώς υπάρχουν και άλλα (πολλά) που εμείς οι γυναίκες δε θα μπορέσουμε να αλλάξουμε ποτέ σε έναν άντρα. Αλλά στο κάτω - κάτω, γιατί να το κάνουμε; Έχει περισσότερο ενδιαφέρον έτσι...
http://www.cosmo.gr