Μητέρα στο Βέλγιο έπνιξε το παιδί της, το τεμάχισε και το έβαλε στην κατάψυξη




Η μητέρα ενός 4χρονου κοριτσιού που είχε εξαφανιστεί από την Δευτέρα στο Βέλγιο ομολόγησε ότι έπνιξε το παιδί της, τεμάχισε το πτώμα και έκρυψε... τα κομμάτια στον καταψύκτη του σπιτιού της, όπως έγινε γνωστό από τις βελγικές δικαστικές αρχές.

Η Τζουλιάνα Σαντάνα Ντιράν, που κατάγεται από τη Δομινικανή Δημοκρατία, δεν έδωσε καμία εξήγηση για την πράξη της.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα του Σαρλερουά Πιερ Μανιέν, οι αστυνομικοί ερεύνησαν το πρωί το σπίτι της γυναίκας στο Σατελινό, στα προάστια του Σαρλερουά, και βρήκαν μέσα στον καταψύκτη πλαστικές σακούλες στις οποίες η Ντιράν είχε τοποθετήσει το τεμαχισμένο πτώμα της μικρής Ντιάνα.

Η μακάβρια ανακάλυψη έδωσε τέλος στις εκτεταμένες έρευνες που γίνονταν σε όλη τη χώρα για τον εντοπισμό της μικρής. Χιλιάδες αφίσες με τη φωτογραφία και την περιγραφή της Ντιάνα είχαν μοιραστεί παντού, είχαν τοιχοκοληθεί ή αναρτηθεί στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, με την έκκληση σε όποιον γνωρίζει κάτι για την εξαφάνιση να επικοινωνήσει με τις αρχές.

Η μητέρα δήλωσε την εξαφάνιση της 4χρονης το απόγευμα της Δευτέρας. Οι αστυνομικοί την υποπτεύθηκαν αμέσως καθώς τους έδινε αντικρουόμενες πληροφορίες. Αρχικά έλεγε ότι το πρωί της ίδιας ημέρας άφησε το παιδί στο σχολείο του αλλά όταν πήγε να το παραλάβει το απόγευμα η Ντιάνα δεν βρισκόταν πουθενά. Αργότερα είπε ότι η μικρή βρισκόταν στο αυτοκίνητό της ενώ η ίδια έκανε ψώνια και όταν γύρισε από τις αγορές της διαπίστωσε πως το παιδί είχε εξαφανιστεί. Ομολόγησε τελικά όταν οι αστυνομικοί βρήκαν τα ματωμένα ρούχα του παιδιού σε ένα παλιό, χαλασμένο πλυντήριο. Μολονότι η ίδια δεν διευκρίνισε γιατί προέβη σε αυτήν την πράξη, ο βελγικός Τύπος υποστηρίζει οι σχέσεις της με τον εν διαστάσει σύζυγό της ήταν τεταμένες και ότι δεν μπορούσε να αντέξει την ιδέα της κοινής κηδεμονίας του παιδιού της.

thestival.gr