Συγκλονιστική τροπή στην υπόθεση της μικρής Μαντλίν




Ταξιτζής παρέλαβε την αγνοούμενη Μαντλίν και τρεις άντρες την ημέρα της εξαφάνισης...


Οργισμένοι οι γονείς της μικρής Μαντλίν Μακ Καν δηλώνουν ότι οι αστυνομικές αρχές αγνόησαν σημαντική μαρτυρία από την εφιαλτική ημέρα που χάθηκε η κόρη τους κατά τη διάρκεια οικογενειακών διακοπών σε θέρετρο της Πορτογαλίας.

Λίγες ημέρες πριν την ολοκλήρωση πέντε ετών από την εξαφάνιση της Μαντλίν αλλά και από τον εορτασμό των όγδοων γενεθλίων της, οι γονείς της, Τζέρι και Κέιτ Μακ Καν, είπαν στους δημοσιογράφους ότι οι ελπίδες τους αναζωπυρώνονται λόγω της δυναμικής εμπλοκής της Scotland Yard στις έρευνες.

Αποκαλύπτεται επίσης ότι θα εξεταστούν εκ νέου όλες οι μαρτυρίες, συμπεριλαμβανομένων των μέντιουμ και των ανθρώπων που είδαν... όνειρα σχετικά με το τί μπορεί να συνέβηκε.

Η πιο σημαντική μαρτυρία, όμως, στην οποία δίνεται ιδιαίτερο βάρος πια, είναι εκείνη του ταξιτζή που υποστηρίζει ότι λίγες ώρες ίσως και μία νύχτα μετά την εξαφάνιση, παρέλαβε τρεις άντρες, μία γυναίκα και ένα κοριτσάκι με απίστευτη ομοιότητα στην Μαντλίν.

Ο 72χρονος Αντόνιο Καστέλο είναι σίγουρος πως το κορίτσι με τις ροζ πυτζάμες είναι η μικρή Μαντλίν και ο εκπρόσωπος της οικογένειας δηλώνει πως όλοι είναι σοκαρισμένοι από το λάθος των αστυνομικών αρχών να μην δώσουν τότε, το 2007, βάση σε μια τόσο σημαντική μαρτυρία.

Η μητέρα έχει καταθέσει πως η 3χρονη Μαντλίν και τα δύο μικρότερα δίδυμα παιδιά της (2 ετών) κοιμόντουσαν στο δωμάτιο ενώ εκείνη και ο άντρας της ήταν σε πολύ κοντινό εστιατόριο. Όταν στις 10 μ.μ όμως πήγε να δει τα παιδιά της διαπίστωσε πως η μικρή έλειπε από το κρεβάτι και το παράθυρο του δωματίου ήταν ορθάνοιχτο. Οι γονείς υποστηρίζουν ότι στις 9 μ.μ όλα τα παιδιά ήταν στα κρεβάτια τους και τίποτε δεν προμήνυε το κακό...

Ο ταξιτζής είχε απευθυνθεί αμέσως σε αστυνομικό τμήμα της Πορτογαλίας δηλώνοντας ότι στις 4 Μαΐου 2007 η Μαντλίν μπήκε με το ζόρι στο ταξί του στην περιοχή Αλγκάρβε που βρίσκεται στη νότια ακτή της Πορτογαλίας, μία ώρα περίπου μακριά από την Πράια ντα Λουζ όπου δηλώθηκε η εξαφάνιση. Τα τέσσερα άτομα που επέβαιναν στο ταξί του κατέβηκαν στο ξενοδοχείο Apolo της Βίλα Ρεάλ ντε Σάντο Αντόνιο από όπου έφυγαν με ένα μπλε τζιπ!

«Μου έχει κάνει εντύπωση ότι πέντε χρόνια τώρα δεν με ρώτησε κανείς τί είδα εκείνο το βράδυ. Οι αστυνόμοι με αγνόησαν εντελώς. Δεν με πήραν στα σοβαρά. Είμαι σίγουρος πως ήταν η μικρή Μαντλίν εκείνο το κοριτσάκι», λέει σήμερα ο ταξιτζής.

Μια άλλη μαρτυρία θέλει τη Μαντλίν να βρίσκεται σε παραλία της Ισπανίας πέρσι τον Αύγουστο και μια γυναίκα να υποστηρίζει ότι «μου έκανε εντύπωση πως όλοι οι ενήλικες της παρέας ήταν πολύ μελαχρινοί ενώ το κοριτσάκι -το οποίο έδειχνε να τα έχει κάπως χαμένα- εντελώς ξανθό»