Κιλκίς: Δηλητηρίασαν με φόλα οκτώ σκύλους και δύο γάτες!
Ανάμεσα στα σκυλιά ήταν και ένα κουταβάκι… Η πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου Κιλκίς, Χριστίνα Πορταρινού, δήλωσε ότι τα ζώα εντοπίστηκαν στη μία τα ξημερώματα σε κεντρικά σημεία του Κιλκίς, όπως η πλατεία Δημαρχείου και το πάρκο των Ηρώων.

Είπε, δε, ότι ήταν αδέσποτα ζώα, τα οποία φρόντιζε ο Σύλλογος, ήταν εμβολιασμένα, στειρωμένα, διέθεταν βιβλιάρια υγείας και δεν ήταν επιθετικά.
Μέλη του Συλλόγου και φιλόζωοι πολίτες του Κιλκίς έκαναν το πρωί συγκέντρωση μπροστά από το δημαρχείο, από την οποία δεν έλειψαν οι εντάσεις και σε ένδειξη διαμαρτυρίας τοποθέτησαν τα νεκρά ζώα στα σκαλιά της εισόδου.

Σε ανακοίνωση του δήμου Κιλκίς επισημαίνεται ότι η δημοτική αρχή στο μέτρο των δυνατοτήτων της και των οικονομικών συνθηκών που επικρατούν προσπαθεί να ανταποκριθεί στο μείζον πρόβλημα των αδέσποτων και ότι λειτουργεί δημοτικό κυνοκομείο, όπου φιλοξενούνται 180 ζώα.

Παράλληλα, κάνει λόγο για προσπάθεια σχηματισμού αρνητικών εντυπώσεων σε βάρος του δήμου.
Η κυρία Πορταρινού είπε ότι ο δήμος πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του και πρόσθεσε ότι η μόνη λύση είναι οι κάτοχοι ζώων να προχωρήσουν στη σήμανση με μικροτσίπ, όπως ορίζει ο νόμος.

Ο δήμος Κιλκίς και ο Φιλοζωικός Σύλλογος κατέθεσαν μήνυση κατ’ αγνώστων για την αποτρόπαια θανάτωση των ζώων.