Και ο καιρός …τρελάθηκε! Χιονίζει στον Παρνασσό


Και ο καιρός …τρελάθηκε! Χιονίζει στον Παρνασσό


Σύμφωνα με τον μετεωρολογικό σταθμό του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στον Παρνασσό σημειώνεται χιονόπτωση(!) στα 2240 μέτρα υψόμετρο με το θερμόμετρο στους -0,3 βαθμούς Κελσίου.



Βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν σήμερα, Παρασκευή, σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα. Στα δυτικά και βόρεια οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 7 και πρόσκαιρα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα ανατολικά.


Στην Αττική θα σημειωθούν νεφώσεις που παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς στα βόρεια να είναι πρόσκαιρα έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου.


Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά του νομού όπου τα φαινόμενα πιθανώς να είναι έντονα. Βελτίωση αναμένεται να σημειωθεί από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρείες διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα στα δυτικά 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.


Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κυρίως στα θαλάσσια-παράκτια της κεντρικής-ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Βελτίωση αναμένεται να σημειωθούν από το απόγευμα και από τα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 6 πρόσκαιρα 7 μποφόρ. Στα υπόλοιπα θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα στην κεντρική Μακεδονία 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.


Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις που παροδικά θα είναι αυξημένες τις μεσημβρινές ώρες όπου θα βρέξει κυρίως στα ορεινά της δυτικής Πελοποννήσου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 και τοπικά στο Ιόνιο 8 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου.


Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα κυρίως στην ανατολική Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά-Εύβοια θα είναι κατά τόπους έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα βόρεια πρόσκαιρα 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου.


Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα σημειωθούν νεφώσεις που παροδικά θα είναι αυξημένες και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς στη Κρήτη να είναι τοπικά έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου.


Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν νεφώσεις που παροδικά θα είναι αυξημένες και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι πρόσκαιρα έντονα, το απόγευμα όμως θα ασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 4 με 5 μποφόρ που σταδιακά θα στραφούν σε βόρειους και στα βόρεια θα ενισχυθούν πρόσκαιρα στα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

pistepseto