Φορολογεί το… λίπος ομογενής Δήμαρχος στην Αυστραλία
Μία πρωτοποριακή ιδέα που, σίγουρα, δεν θα χαροποιήσει ιδιαίτερα τους ιδιοκτήτες των φάστφουντ στην περιοχή Darebin, οι οποίοι... θα δουν τα δημοτικά τους τέλη να αυξάνονται έως και 400% αν υλοποιηθεί, ετοιμάζεται να εξετάσει το δημοτικό συμβούλιο της περιοχής, δήμαρχος της οποίας είναι ο ομογενής, Στίβεν Τσίτας.
Όπως είπε στην ομογενειακή εφημερίδα «Νέος Κόσμος» ο ομογενής δήμαρχος, η πρόταση αύξησης των δημοτικών τελών σε εστιατόρια φάστφουντ τα οποία σερβίρουν τους πελάτες τους φαγητά που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε λίπος, έγινε από έναν δημοτικό σύμβουλο και τα υπόλοιπα μέλη του συμβουλίου την δέχθηκαν θετικά.
Σύμφωνα με την πρόταση του δημοτικού συμβούλου, τα χρήματα που θα εισπραχθούν από την κατακόρυφη αύξηση των δημοτικών τελών θα χρησιμοποιηθούν από τον Δήμο για προγράμματα για την καταπολέμηση του διαβήτη αλλά και προγράμματα πληροφόρησης των πολιτών για το πόσο ανθυγιεινές και βλαβερές για την υγεία είναι οι τροφές που προσφέρουν αυτά τα φάστφουντ.
Ο κ. Τσίτας, αναφερόμενος στο κατά πόσο η πρόταση τον βρίσκει σύμφωνο, είπε ότι είναι όντως μία πολύ καλή πρόταση, αλλά υπάρχουν κάποιοι παράμετροι που πρέπει να εξεταστούν πριν ο Δήμος αποφασίσει την εφαρμογή της. «Την Δευτέρα αποφασίσαμε να ερευνηθεί αν το υπάρχον νομικό καθεστώς σε πολιτειακό ή ομοσπονδιακό επίπεδο επιτρέπει την εφαρμογή αυτής της πρότασης» είπε ο κ. Τσίτας, προσθέτοντας ότι είναι υποχρέωση του Δήμου απέναντι στους δημότες του να φροντίζει για το ευ ζην του και η συγκεκριμένη πρόταση εντάσσεται σ’ αυτά τα πλαίσια.
tsantiri.gr