Συμφωνία Σαμαρά – Βενιζέλου για «κυβέρνηση εθνικής ενότητας»

Κοινού ύφος οι δηλώσεις έκαναν ο πρόεδρος της Ν.Δ. και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, έχοντας προφανώς επικοινωνήσει

Τη συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ενότητας προκρίνουν τόσο ο πρόεδρος τηςΝέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, όσο και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ.Ευάγγελος Βενιζέλος για να προχωρήσει το πρόγραμμα σταθεροποίησης και υπέρβασης της κρίσης που ταλανίζει τη χώρα μας.

Όπως αποκάλυψε νωρίτερα το “Newsbomb.gr”, ο κ. Βενιζέλος αναζήτησε επιμόνως τον κ. Σαμαρά προκειμένου να συνομιλήσουν τηλεφωνικώς και να ανταλλάξουν εκτιμήσεις σχετικώς με τα νέα δεδομένα που προκύπτουν από το εκλογικό αποτέλεσμα. Παρότι παράγοντες και των δύο κομμάτων επεχείρησαν να διαψεύσουν το γεγονός, τελικώς οι αναφορές στην ανάγκη συγκρότησης «εθνικής ενότητας» ή «εθνικής σωτηρίας».

Σύμφωνα με πολιτικούς παρατηρητές, οι πρόεδροι της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ προφανώς επιθυμούν τη συνέχιση του προγράμματος που άρχισε να τηρείται από την απερχόμενη μεταβατική κυβέρνηση του κ. Λουκά Παπαδήμου.

Την ίδια στιγμή πάντως, τα επιτελεία των δύο κομμάτων εξετάζουν όλα τα πιθανά σενάρια ώστε να προκύψει συμφωνία και να υλοποιηθεί εμπράκτως η ευχή για τη συγκρότηση αυτής της κυβέρνησης ή πιθανώς οικουμενικής κυβέρνησης.