5 συμβουλές για να αδυνατίσετε γρήγορα και ευχάριστα πριν την παραλία!




Αντίστροφα μετράμε πλέον για την ώρα που...
θα βγούμε στην παραλία.

Δεν έχετε καταφέρει να χάσετε τα κιλά που θέλετε; Μην άγχεστε η Ελένη Σολωμού-Κλινικός διαιτολόγος-διατροφολόγος, επιστημονική συνεργάτιδα Κέντρου "Απίσχνανσις" μας δίνει συμβουλές .

H ουσία δεν είναι μόνο να χάσει κάποιος τα παραπανίσια του κιλά, αλλά και να τα διατηρήσει μακροπρόθεσμα.

Μερικές συμβουλές για μια αποδοτική και ευχάριστη προσπάθεια αδυνατίσματος :

1) Καταγράψτε τους λόγους για τους οποίους επιθυμείτε να χάσετε βάρος

Σκεφτείτε, αναγνωρίστε και γράψτε τους λόγους και τα εσωτερικά κίνητρα που σας ωθούν να αλλάξετε μια κατάσταση από την οποία δεν είστε ευχαριστημένοι. Είναι σημαντικό ο καθένας να καταγράφει τα δικά του προσωπικά κίνητρα. Κάνοντας αυτή την εσωτερική διεργασία το άτομο θα μπορεί πάντοτε να ανατρέχει και να αναζωογονεί τη θέλησή του σε δύσκολες στιγμές.

2) Μην παραμείνετε μόνοι στην προσπάθεια!

Σε μια τέτοιου είδους προσπάθεια είναι σημαντική υποστήριξη από το φιλικό και οικογενειακό περιβάλλον. Το να έχετε άτομα της εμπιστοσύνης σας δίπλα σας μια τέτοια στιγμή, θα κάνει την κατάσταση πιο εύκολη και πιο ευχάριστη για σας. Ας μην ξεχνάμε ότι αυτοί που μας αγαπούν μας το αποδεικνύουν στις δύσκολες στιγμές.

3) Κάντε μικρές και σταδιακές αλλαγές στις διατροφικές σας συνήθειες

Στην προσπάθεια σας να βελτιώσετε τόσο σε ποιότητα όσο και σε ποσότητα τη διατροφή σας, είναι σημαντικό να καταλάβετε ότι αυτό θα το πετύχετε καλύτερα, εάν κάνετε μικρές και διαδοχικές αλλαγές. Είναι πολύ πιο εύκολο να διατηρήσετε νέες, πιο υγιείς συνήθειες, εάν το κάνετε με αργό ρυθμό. Εάν αποφασίσετε να σταματήσετε να τρώτε φαγητά που δεν είναι υγιεινά, μην το κάνετε απότομα! Περιορίστε τα σταδιακά από το διαιτολόγιό σας! Το ίδιο ισχύει και για τη φυσική σας δραστηριότητα. Είναι προτιμότερο να αρχίσετε ήπια με περπάτημα και ασκήσεις μικρής διάρκειας, εάν είχατε μείνει αδρανείς για πολύ καιρό.

4) Εντάξτε στο διαιτολόγιο σας πολλά και μικρά γεύματα!

Επιδιώκετε να τρώτε πολλές φορές κατά τα διάρκεια μιας μέρας. Μην περιμένετε να πεθάνετε από την πείνα, για να φάτε κάτι! Καλό θα ήταν τις ώρες που θα βρίσκεστε εκτός σπιτιού να έχετε στην τσάντα σας μικρά φρούτα (μήλα, αχλάδια, πορτοκάλια κ.ά), έτσι ώστε να μην καταφεύγετε στα έτοιμα σνακ, τα οποία είναι και υπερφορτωμένα σε λίπη, θερμίδες και αλάτι. Τα φρούτα εκτός από το ότι δίνουν πολύτιμες βιταμίνες και φυτοχημικά αντιοξειδωτικά στοιχεία, προσφέρουν και φυτικές ίνες, η δράση των οποίων είναι ευεργετική στον πεπτικό σωλήνα. Πίνετε ένα ποτήρι νερό προτού αρχίσετε να τρώτε. Εκτός από το ότι ο οργανισμός χρειάζεται νερό, το νερό γεμίζει και το στομάχι.

5) Προγραμματίστε τη φυσική σας δραστηριότητα!

Η γυμναστική, το περπάτημα, ο αθλητισμός, τα σπορ μειώνουν την όρεξη, καταναλώνουν θερμίδες, μειώνουν τα περιττά κιλά και σας κάνουν να νιώθετε πιο υγιείς.

Επιπρόσθετα, βοηθούν στην παραγωγή ενδορφινών από τον εγκέφαλο, γεγονός που συμβάλλει στο να νιώθετε ευεξία. Εκτός από τις προγραμματισμένες ώρες που θα αφιερώνετε στη σωματική σας δραστηριότητα υπάρχουν και άλλοι έξυπνοι τρόποι, για να βοηθάτε τον οργανισμό σας. Για παράδειγμα, μπορείτε να ανεβαίνετε τις σκάλες αντί να χρησιμοποιείτε το ασανσέρ ή να καθιερώσετε έναν 30λεπτο απογευματινό περίπατο.