Γραπτή παρέμβαση ετοιμάζει ο Καραμανλής

Γραπτή παρέμβαση ετοιμάζει ο Καραμανλής


Η ώρα της «επαναφοράς» του Κώστα Καραμανλή έφθασε. Σήμερα το απόγευμα εκδίδει ανακοίνωση.


Του Κώστα Λασκαράτου

Ο πρώην πρωθυπουργός ανεβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη και ετοιμάζεται, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, να μπει στην πρώτη γραμμή του αγώνα, λύνοντας σήμερα το απόγευμα τη σιωπή του, μετά από 2,5 χρόνια.

Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, ο κ. Καραμανλής θα δηλώσει τη στήριξή του και την εμπιστοσύνη του στη ΝΔ και στον Αντώνη Σαμαρά.

Συγκεκριμένα, με μια λιτή ανακοίνωση θα επιδιώξει να:
Περιγράψει το διακύβευμα των Εθνικών Εκλογών της 6ης Μαΐου
Εξηγήσει γιατί η ΝΔ, υπό τον Αντώνη Σαμαρά, αποτελεί τη μόνη λύση για τον τόπο

Η γραπτή δήλωση του Κώστα Καραμανλή δεν θα είναι εκτενής, εκτιμάται ωστόσο πως είναι ικανή να στείλει το μήνυμα της «πανστρατιάς» και της ενότητας στην κεντροδεξιά. Γι' αυτό το λόγο, ο πρώην πρωθυπουργός επέλεξε όπως φαίνεται να αναφερθεί και ονομαστικά στη νέα ηγεσία του κόμματος, κάτι που δεν ήταν στα αρχικά του σχέδια.

Αν και η επαναφορά του Κώστα Καραμανλή δεν θα είναι… ολική, καθώς δεν θα υπάρξουν ανοιχτές προεκλογικές συγκεντρώσεις, συνεντεύξεις ή άλλες δημόσιες δηλώσεις, ο προεκλογικός αγώνας του πρώην πρωθυπουργού αναμένεται να γίνει ιδιαιτέρως αισθητός.

Ο πρώην πρωθυπουργός έχει ήδη κλείσει ραντεβού και συναντήσεις στη συμπρωτεύουσα, με πρόσωπα και φορείς που έχουν μεγάλη επιρροή στο κόμμα, προκειμένου να μεταφέρει και το δικό του μήνυμα για ενότητα και να υποστηρίξει την αναγκαιότητα στήριξης του Αντώνη Σαμαρά.

Οι σχέσεις άλλωστε των δυο ανδρών έχουν πια εδώ και αρκετό καιρό βελτιωθεί. Χαρακτηριστικός του καλού κλίματος που επικρατεί μεταξύ της νυν και της τέως ηγεσίας, ήταν ο σφικτός εναγκαλισμός του Αντώνη Σαμαρά με τον Κώστα Καραμανλή, την περασμένη Κυριακή στο Ζάππειο, ενώ και η χθεσινή συνάντησή τους κατά τη διάρκεια του ετήσιου μνημόσυνου του Κωνσταντίνου Καραμανλή, απέδειξε πως τα πυκνά σύννεφα του παρελθόντος, έχουν αραιώσει αρκετά.