Άστατος ο καιρός ως το Πάσχα


Άστατος ο καιρός ως το Πάσχα


Άστατος καιρός, βροχές, καταιγίδες και σκόνη από τη Σαχάρα θα συνθέσουν το σκηνικό του καιρού το φετινό Πάσχα.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, οι θερμοκρασίες θα διατηρηθούν σε καλά επίπεδα, ενώ θα επικρατούν νοτιάδες.

Αύριο Μεγάλη Παρασκευή ένα χαμηλό βαρομετρικό αναμένεται να επισκεφθεί τη χώρα μας από την Ιταλία. Ως εκ τούτου η έξοδος των εκδρομέων κατά τις πρωινές ώρες θα γίνει με συννεφιά, ενώ όσοι ξεκινήσουν από το μεσημέρι και μετά θα συναντήσουν τοπικές βροχές κυρίως στη Δυτική, Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα. Καταιγίδες είναι πιθανό να εκδηλωθούν
στις βορειοδυτικές περιοχές της χώρας.

Η ΕΜΥ εκτιμά ότι οι συνθήκες που θα επικρατούν αύριο ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική και επισημαίνουν ότι η θερμοκρασία θα διαμορφωθεί σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα, δηλαδή στους 19-21°C.

Το Μεγάλο Σάββατο τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, όπου τα φαινόμενα, σύμφωνα με την ΕΜΥ, ίσως να είναι κατά τόπους ισχυρά.

Kάτω από υπόστεγα αναμένεται να γίνει το σούβλισμα του οβελία, όπως προβλέπουν οι μετεωρολόγοι, αφού, όπως όλα δείχνουν, οι βροχές και οι σποραδικές καταιγίδες θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού την Κυριακή του Πάσχα σε αρκετά σημεία της χώρας. Στις περισσότερες από τις περιοχές όπου δεν θα βρέξει αναμένεται συννεφιά.