Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ: Top Stories (photos+videos)

Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ: Top Stories

Τα παιχνίδια του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ στην Αθήνα έχουν προσφέρει αρκετές ποδοσφαιρικές ιστορίες που έχουν μείνει χαραγμένες στη μνήμη των φιλάθλων. Το Onsports θυμίζει πέντε από τα περιστατικά που έμειναν στην ιστορία των αναμετρήσεων των δύο ομάδων…



Αποχωρήσεις ομάδων από τον αγωνιστικό χώρο, «αντίο» μεγάλων ποδοσφαιριστών και ματς που έκριναν ολόκληρα πρωταθλήματα έχει να προσφέρει το… μενού των αναμετρήσεων τουΠαναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ στην Αθήνα.

Το Onsports συγκέντρωσε πέντε από τις… Top Stories των «μαχών» του «τριφυλλιού» με τον «δικέφαλο» στην Αθήνα, και σας τις παρουσιάζει.

Το αντίο του Ζιλμπέρτο

22 Μαΐου 2011: Ένα παιχνίδι που ουσιαστικά έδωσε στον Παναθηναϊκό το δικαίωμα να ανέβει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας των play off και να αγωνιστεί στα προκριματικά του Champions League, με τη νίκη 1-0 επί του ΠΑΟΚ. Το θέμα, όμως, του αγώνα, δεν ήταν τόσο το αγωνιστικό και βαθμολογικό κέρδος των «πρασίνων», αλλά η τελευταία παράσταση ενός μεγάλου ποδοσφαιριστή, ενός κυρίου των γηπέδων όπως ο Ζιλμπέρτο Σίλβα. Ο Βραζιλιάνος έπαιξε για τελευταία φορά μπροστά στον κόσμο του Παναθηναϊκού και η μοίρα ήθελε να είναι αυτός ο σκόρερ του νικητήριου γκολ.

Ο Βουλινός και η φυγή από το ΟΑΚΑ

23 Σεπτεμβρίου 1990: Ο Παναθηναϊκός είχε ήδη προηγηθεί με 3-0 του ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ, όμως οι Θεσσαλονικείς είχαν τρομερά παράπονα από τη διαιτησία του κ. Καραμάνη. Η αποβολή των Σκαρτάδου και Μαγκντί ήταν η… σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Ο Θωμάς Βουλινός, τότε πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ (σ.σ. έφυγε πρόσφατα από τη ζωή - στις 10 Ιανουαρίου 2012), κατέβηκε από τα επίσημα, μάζεψε τους παίκτες στο κέντρο του γηπέδου και… διέταξε αποχώρηση. Οι διαβουλεύσεις με τον τότε πρόεδρο του Παναθηναϊκού, Γιώργο Βαρδινογιάννη, δεν έφεραν αποτέλεσμα και οι Θεσσαλονικείς αποχώρησαν. Οι συνέπειες ήταν μηδενισμός για το συγκεκριμένο παιχνίδι, αφαίρεση τριών βαθμών και πέντε αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών.

Η παραλίγο τραγωδία…

3 Δεκεμβρίου 1962: Ένα παιχνίδι το οποίο ελάχιστοι θυμούνται, ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ στο «Απόστολος Νικολαΐδης, το οποίο τελείωσε με νίκη των γηπεδούχων (2-1), παραλίγο να εξελιχθεί σε μια από τις μεγαλύτερες τραγωδίες του ελληνικού ποδοσφαίρου και του αθλητισμού γενικότερα. Στη διάρκεια του παιχνιδιού, ένα κιγκλίδωμα από τις θύρες του γηπέδου της «Λεωφόρου» υποχώρησε και τραυμάτισε οκτώ φιλάθλους, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν περισσότερα προβλήματα και χωρίς να γραφτεί μια ακόμα μαύρη σελίδα στο βιβλίο της ιστορίας του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Γκολ… μισό πρωτάθλημα από τον Πάπριτσα

20 Ιανουαρίου 1985: Ο ΠΑΟΚ ήταν πρωτοπόρος από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος και σε αυτή τη θέση έμεινε ως το φινάλε. Ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που τον καταδίωκε και περίμενε το παιχνίδι του ΟΑΚΑ για να κάνει βήμα… κορυφής. Υπολόγιζε όμως χωρίς τον Πάπριτσα, ο οποίος σκόραρε στο 80’ και έδωσε στους Θεσσαλονικείς μεγάλη νίκη, η οποία πανηγυρίστηκε από 6000 φιλάθλους του οι οποίοι είχαν κατέβει στην Αθήνα και είδαν την ομάδα τους να παίρνει τον τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα, πριν κατακτήσει και τον τίτλο του πρωταθλητή για τη σεζόν…

Το τελευταίο του Κυράστα…

9 Δεκεμβρίου 2001: Η τελευταία νίκη του ΠΑΟΚ στην Αθήνα επί του Παναθηναϊκού, ήταν και το τελευταίο παιχνίδι του αείμνηστου Γιάννη Κυράστα στον πάγκο των «πρασίνων» σε εντός έδρας παιχνίδι. Το 2-1 της ομάδας της Θεσσαλονίκης στη «Λεωφόρο» αποτέλεσε αιτία για να παραιτηθεί ο έμπειρος τεχνικός, απόρροια της αντιμετώπισης που είχε ως τότε από τη διαιτησία το «τριφύλλι» στη σεζόν, σκορ το οποίο διαμορφώθηκε από το γκολ του Κόλκα στο 7’ που δεν ήταν αρκετό για τους γηπεδούχους. Ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε με τον Γιαννάκη Οκκά στο 69’, ενώ τη νίκη έδωσε στο 84’ ο Παντελής Κωνσταντινίδης…






πηγή: Onsports.gr