TO ΓΡΗΓΟΡΟ ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ ΣΩΖΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ

Το γρήγορο περπάτημα σώζει από την παχυσαρκία

Σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα το καθιστικό στιλ ζωής ενισχύει τη γενετική προδιάθεση ορισμένων ανθρώπων για παχυσαρκία...
ενώ αντίθετα το καθημερινό γρήγορο βάδισμα μπορεί να αντισταθμίσει σε μεγάλο βαθμό αυτή την αρνητική επίπτωση.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Τσιμπίν Τσι του τμήματος διατροφολογίας της Σχολής Δημόσιας Υγείας του πανεπιστημίου Χάρβαρντ, που έκαναν τη σχετική ανακοίνωση σε συνέδριο του Αμερικανικού Καρδιολογικού Συλλόγου στην Καλιφόρνια, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, για πρώτη φορά μελέτησαν την επίπτωση που έχει η καθιστική ζωή, ιδίως οι πολλές ώρες μπροστά στην τηλεόραση, στο πάχος των ατόμων εκείνων, οι οποίοι έχουν γονίδια που ευνοούν την παχυσαρκία.

Το συμπέρασμα των ερευνητών ύστερα απο την μελέτη περιπτώσεων άνω των 7.700 γυναικών και 4.500 ανδρών ήταν ότι η προϋπάρχουσα γενετική προδιάθεση οδηγεί σε ακόμα μεγαλύτερο πάχος, όταν οι άνθρωποι παρακολουθούν επί 40 ώρες τηλεόραση την εβδομάδα, δηλαδή σχεδόν έξι ώρες τη μέρα.
Από την άλλη,αν κάποιος κάνει κάνει κάθε μέρα μια ώρα γρήγορο περπάτημα, τότε η επίπτωση του καθισιού στη γενετική προδιάθεσή του μειώνεται κατά το ήμισυ περίπου. 

Με άλλα λόγια, το καθημερινό περπάτημα με ταχύ ρυθμό μειώνει σημαντικά τη γενετική τάση προς την παχυσαρκία.
Thestival.gr