SEMANTIC SEARCH, H GOOGLE ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΙΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ INTERNET



Η Google επιδιώκει να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο κάνουμε τις αναζητήσεις μας στο Διαδίκτυο, φέρνοντας στο προσκήνιο τη σημασιολογική αναζήτηση, ή αλλιώς semantic search, κάτι που σημαίνει ότι πλέον θα έχει σημασία η έννοια των λέξεων που χρησιμοποιούμε προκειμένου να βρούμε μία πληροφορία, καθώς η μηχανή αναζήτησης θα βγάζει συνολικά αποτελέσματα αναζήτησης σύμφωνα με τα κριτήρια που θέτουμε.

Έτσι, τα αποτελέσματά μας δεν θα είναι πλέον μόνο μερικά links που μας οδηγούν σε άλλους δικτυακούς τόπους, αλλά συνολικές πληροφορίες για αυτό το συγκεκριμένο στοιχείο που ψάχνουμε. Η μηχανή θα αντιστοιχεί τις ερωτήσεις μας με μια τεράστια βάση δεδομένων, από όπου θα συνδυάζονται οι πληροφορίες που αναζητούμε. Οι ειδικοί της Google λένε ότι η μηχανή αναζήτησης θα είναι πλέον περισσότερο μια εικόνα του πώς οι άνθρωποι κατανοούν τον κόσμο γύρω τους.

Ίσως η πρόσφατη εξαγορά που έκανε η Google στην Metaweb Technologies, να ήταν ένα βασικό βήμα προς την υιοθέτηση της σημασιολογικής αναζήτησης, μιας και η Metaweb διαθέτει μία εξαιρετική βάση δεδομένων με 12 εκατομμύρια εγγραφές από διάφορες ενδιαφέρουσες πηγές.


πηγή:techblog