«OXI» ΣΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΛΕΝΕ 2 ΣΤΟΥΣ 3 ΕΛΛΗΝΕΣ

alcob05



Δύο στους τρεις Ελληνες βροντοφωνάζουν «όχι» στα φάρμακα-δολοφόνους που θέλει να μας ταΐζει η κυβέρνηση, κατ’ εντολήν της τρόικα. Tο 64% των ερωτηθέντων απάντησε αρνητικά στην ερώτηση «Συμφωνείτε με την πρόθεση του υπουργείου Υγείας να χορηγείται στον ασθενή το φθηνότερο φάρμακο το οποίο περιέχει τη δραστική ουσία που συνταγογραφεί ο γιατρός;». Είναι χαρακτηριστικό ότι θετικά τοποθετήθηκε μόνο το 26%, ενώ το «δεν ξέρω/δεν απαντώ» επέλεξε το 10%.



Το «newsbomb “political x-ray” by alco», στο δεύτερο μέρος του, αγγίζει ένα θέμα που έχει προκαλέσει σάλο στην ελληνική κοινωνία, καθώς οι βουλευτές μας –πειθήνια όργανα της τρόικα- ψήφισαν, την περασμένη εβδομάδα, τον εφαρμοστικό νόμο του νέου μνημονίου για την Υγεία, ανοίγοντας ουσιαστικά το δρόμο για την εξαφάνιση των ποιοτικών φαρμάκων από τα ράφια φαρμακείων και νοσοκομείων. Όπως είναι πασιφανές στον μέσο Ελληνα πολίτη έχει γίνει συνείδηση η ζημιά την οποία προκαλεί ο νέος νόμος. Ουσιαστικά, πλέον, το μόνο κριτήριο για την επιλογή του φαρμάκου θα είναι η τιμή του, με συνέπεια να κατακλυστεί η ελληνική αγορά από πάμφθηνα σκευάσματα, αμφιβόλου προέλευσης και ποιότητας. Ο ασθενής θα οδηγείται υποχρεωτικά σε πάμφθηνα no name φάρμακα, τα οποία παρασκευάζονται σε Ινδία, Πακιστάν, Μπαγκλαντές, Ισραήλ και ποιος ξέρει πού αλλού. Ηδη, οι γιατροί έχουν προειδοποιήσει για επικίνδυνες παρενέργειες στη Δημόσια Υγεία, ενώ η ελληνική φαρμακοβιομηχανία απειλείται με λουκέτο και περισσότερες από 20.000 οικογένειες κινδυνεύουν να μείνουν στο δρόμο. Το δε ελληνικό Δημόσιο θα χάσει, όχι μόνο τα φορολογικά έσοδα από τις επιχειρήσεις που θα κλείσουν, αλλά θα επιβαρυνθεί –τελικά- και από την κατακόρυφη αύξηση της φαρμακευτικής δαπάνης, αφού -βέβαια- οι ξένες πολυεθνικές θα εκτοξεύσουν τις τιμές των σκευασμάτων τους μόλις μονοπωλήσουν την αγορά.

Αποδεικνύεται, πάντως, ότι παρά τις -έντονες και συντονισμένες, όλο τον τελευταίο καιρό- προσπάθειες, η κοινή γνώμη αρνήθηκε να χειραγωγηθεί και συνειδητοποίησε ότι, αφού πληρώσαμε τα κλεμμένα των πολιτικών μας με τους μισθούς, τις συντάξεις, τα χαράτσια και τους φόρους, δε μπορεί να πληρώσουμε και με την Υγεία μας!

Είναι χαρακτηριστικό ότι η αντίδραση στο νέο νόμο και στα φάρμακα-δολοφόνους είναι καθολική και προέρχεται από όλες τις πλευρές της ελληνικής κοινωνίας. Δεν εστιάζεται σε έναν μόνο πολιτικό χώρο. Στη Νέα Δημοκρατία λένε όχι οι 7 στους 10 (68%), ενώ το ΠΑΣΟΚ αντιδρά σε ποσοστό 56%. Η καταδίκη της νέας ρύθμισης φτάνει στο ζενίθ της μεταξύ των ψηφοφόρων του ΚΚΕ, με το 86% να λέει όχι στη δραστική ουσία. Ακολουθεί το ΛΑΟΣ με το 77% να είναι αρνητικό και ο ΣΥΡΙΖΑ με 72%.

Ο λαός μίλησε. Το ζήτημα είναι ποιος τον ακούει και, βέβαια, για πόσο ακόμη ο πολύπαθος αυτός λαός θα αρκείται να μιλάει σε ντουβάρια.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ


ΕΤΑΙΡΕΙΑ:

ALCO (ΑΡ. ΜΗΤΡΩΟΥ Ε.Σ.Ρ. 12)


ΕΝΤΟΛΕΑΣ:

NEWSBOMB.GR


ΤΥΠΟΣ:

ΠΟΣΟΤΙΚΗ (ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΩΝ ΕΡΩΤΩΜΕΝΩΝ)


ΔΕΙΓΜΑ:

1.000 ΑΤΟΜΑ, ΗΛΙΚΙΑΣ 18 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΠΑΝΩ, ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΑ:

TYXAIA, ΣΤΡΩΜΑΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗ


ΣΤΑΘΜΙΣΕΙΣ:

ΦΥΛΟ, ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2009


ΧΡΟΝΟΣ:

29 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ – 2 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012


Η έρευνα πραγματοποιήθηκε με βάση τους κώδικες δεοντολογίας της ESOMAR και επαγγελματικής πρακτικής του ΣΕΔΕΑ.

πηγή: Newsbomb.gr