ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΞΕΚΙΝΑΝ ΝΑ ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ ΣΤΟ FACEBOOK ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ



Αυξάνεται ο αριθμός των παιδιών που αποκτούν προφίλ στο Facebook από το δημοτικό, δημιουργώντας πολλές συζητήσεις για το κατά πόσο κάνουν καλά ή όχι.

Σύμφωνα με έρευνα της Μονάδας Εφηβικής Υγείας της Β’ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με το Γραφείο Αγωγής Υγείας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α’ Αθηνών και το ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου που πραγματοποιήθηκε σε 28 Δημοτικά σχολεία της Αττικής, το 46% των μαθητών του δημοτικού χρησιμοποιούν το Internet εκτός σχολείου, το 36% χρησιμοποιεί κινητό τηλέφωνο, ενώ το 15% έχει προφίλ σε κάποιο από τα social networks.

Οι δάσκαλοι ρωτήθηκαν με τη σειρά τους «γιατί όλο και περισσότερα παιδιά κάτω των δεκατριών ετών δημιουργούν προφίλ στο Facebook δίνοντας ψευδή στοιχεία για την ηλικία τους, παραβιάζοντας έτσι τους όρους του Facebook» με το 82% αυτών να απαντά «Επειδή έχουν και οι φίλοι τους προφίλ», ενώ το 72% κατηγόρησε τους γονείς που δεν ελέγχουν τι κάνουν τα παιδιά τους όταν σερφάρουν. Το 52% πάλι τα έβαλε με το Facebook που δεν είναι αρκετά αυστηρό στις εγγραφές.

Όσο για τους γονείς, το πρόβλημα ξεκινά από το γεγονός ότι πολλοί δεν είναι αρκετά (εως καθόλου) εξοικειωμένοι με το Internet, πόσο μάλλον με τα social media, με αποτέλεσμα είτε να μη γνωρίζουν τι κάνει το παιδί τους, είτε να είναι «τεχνοφοβικοί» πολλές φορές και σε υπερβολικό βαθμό.

Μήπως κάπου εδώ πρέπει να υπάρξει σωστή εκπαίδευση στη χρήση του Διαδικτύου ακόμα και από τις πρώτες τάξεις του δημοτικού; Κακά τα ψέματα, ζούμε σε μια εποχή που μας κυριεύει η τεχνολογία και το ίδιο συμβαίνει και με τα παιδιά. Γιατί να μη μάθουν από νωρίς να τη χρησιμοποιούν εποικοδομητικά;
πηγή: Neolaia.gr