Ο ΤΣΑΜΠΟΥΚΑΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΓΟΝΙΔΟ..!






Την επόμενη φορά που θα θελήσετε να τσακωθείτε με κάποιον ρωτήστε τον πρώτα αν διαθέτει το γονίδιο του «τσαμπουκά». Αν η απάντηση που θα πάρετε είναι θετική, τότε μην τσακωθείτε.

Ερευνητές ανακάλυψαν το «ματσό» γονίδιο που κάνει τους άντρες επιθετικούς, ιδίως όταν βρίσκονται σε κατάσταση στρες. Οπως λένε μάλιστα, η ανακάλυψη του γονιδίου δίνει απάντηση στο ερώτημα γιατί οι άντρες κάνουν καβγά για τον καβγά, σε αντίθεση με τις γυναίκες που στις περισσότερες περιπτώσεις προσπαθούν να εκτονώσουν καταστάσεις.

Αυστραλοί ειδικοί μελέτησαν τα χημικά στοιχεία που εκλύει ο αντρικός οργανισμός αντιδρώντας σε καταστάσεις πίεσης και πως αυτά επηρεάζουν τη συμπεριφορά. Οπως διαπίστωσαν, για όλα φταίει το γονίδιο SRY, που υπάρχει μόνο στο χρωμόσωμα Ψ, δηλαδή το αντρικό. Το εν λόγω γονίδιο απλώς ενεργοποιεί πρωτεΐνες στο σώμα κι ακολουθεί… πανικός.

Ο δόκτωρ Τζουγιούνγκ Λι και ο καθηγητής Βίνσεντ Χάρλεϊ από το Prince Henry’s Institute της Μελβούρνης απέδειξαν πως οι πρωτεΐνες που παράγονται χάρη στο «ματσό» γονίδιο υπάρχουν στον εγκέφαλο και άλλα όργανα μόνο των ενήλικων αντρών και όχι σε ανηλίκους ή σε γυναίκες.

Αυτές ελέγχουν τις ορμόνες του στρες και την αρτηριακή πίεση, οι οποίες οδηγούν με τη σειρά τους στην έκκριση αδρεναλίνης προκαλώντας επιθετικότητα. Η διαδικασία αυτή συμβαίνει κατά κάποιο τρόπο και στις γυναίκες, ωστόσο τα οιστρογόνα τους και η οξυτοκίνη που εκκρίνει ο οργανισμός τους μπλοκάρουν την επιθετικότητα.

Ο γονίδιο SRY, λέει ο δόκτωρ Λι, ενισχύει την «αρρενωπότητα» δρώντας κατευθείαν στον εγκέφαλο και τους περιφερικούς ιστούς, με σκοπό να ελέγξει τις κινήσεις και την πίεση στους άντρες.

Αυτό μας δίνει απάντηση στο ερώτημα γιατί κάποιοι άντρες κάνουν καβγά για τον καβγά, προσθέτει ο γιατρός. Η ανακάλυψη του γονιδίου, λένε οι ειδικοί, θα βοηθήσει σημαντικά στις έρευνες για την ανακάλυψη νέων θεραπειών για ασθένειες όπως οι διαταραχές προσωπικότητας.


ΠΗΓΗ:Espressonews.gr