ΑΝΕΡΓΟΙ ΚΑΙ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΙ ΚΛΕΒΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ !!


Άνεργοι και ηλικιωμένοι κλέβουν για να ζήσουν 


Αύξηση των κλοπών και ληστειών σε σούπερ μάρκετ και μπακάλικα, λόγω της οικονομικής κρίσης, καταγράφεται στην Ιταλία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ιταλικής αστυνομίας και των καραμπινιέρων, οι κλοπές και ληστείες σε ταμεία σουπερμάρκετ και μπακάλικων το 2011 παρουσίασαν αύξηση 6,8% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Ο ιταλικός Τύπος υπογραμμίζει ότι «πρόκειται για άμεση συνέπεια της οικονομικής κρίσης από την στιγμή που σε πολλές περιπτώσεις, ηλικιωμένοι και άνεργοι κλέβουν σαλάμια, τυριά και πακέτα ζυμαρικών».

Σε κεντρικό σουπερμάρκετ γνωστής πολυεθνικής προχθές ένας άνδρας προσπάθησε να κρύψει μέσα στο μπουφάν του δέκα κομμάτια αεροστεγώς συσκευασμένης παρμεζάνας. Όταν τον εντόπισαν, δήλωσε ότι έχει μείνει άνεργος και είναι ο μόνος τρόπος για να επιβιώσει.

Σε πολλές άλλες περιπτώσεις, η λεία από τα ταμεία δεν ξεπερνά τα εκατό ευρώ. Συνολικά πέρυσι στην Αιώνια Πόλη οι κλοπές και οι ληστείες στα σουπερμάρκετ και στα μπακάλικα έφτασαν τις 6.155. Οι καραμπινιέροι και αστυνομικοί κλήθηκαν να επέμβουν σε 1.952 περιπτώσεις.

«Αντί να προσπαθήσουμε να τονώσουμε τις πωλήσεις, αναγκαζόμαστε να φυλάμε το εμπόρευμα. Έχει ξεκινήσει ένα πραγματικό κυνήγι στα είδη πρώτης ανάγκης. Το φαινόμενο συνδέεται άμεσα με την οικονομική κρίση και δεν νομίζω ότι πρόκειται να περιοριστεί στο άμεσο μέλλον», δηλώνει ο Βάλτερ Τζαμαρία, πρόεδρος της εμπορικής ένωσης Confesercenti, στην εφημερίδα Ιλ Μεσατζέρο.

Για τις μικρές επιχειρήσεις, «οι κλοπές του εμπορεύματος είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο και πολλοί ιδιοκτήτες αδυνατούν να το αντιμετωπίσουν», συμπληρώνει ο Τζαμαρία, σύμφωνα με τον οποίο «η επιδείνωση της κατάστασης δεν μοιάζει να αφορά μόνο την Ρώμη, αλλά ολόκληρη την Ιταλία».
Newsbeast.gr