ΠΑΣΟΚ: ΟΛΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟ

Όλα δείχνουν Βενιζέλο

Με την απόφαση να μην υποχωρήσει στις πιέσεις για παράκαμψη του καταστατικού θα προσέλθει σήμερα στην Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ ο υποψήφιος και επικρατέστερος πρόεδρος του κόμματοςΕυάγγελος Βενιζέλος.

Παρά τις προσπάθειες να περάσει από το παράθυρο η υποψηφιότητα Παπουτσή, φαίνεται πωςπολύ δύσκολα θα είναι υποψήφιος μιας και ελάχιστοι έχουν προστρέξει σε αυτόν προκειμένου να υπογράψουν υπέρ της υποψηφιότητάς του μέχρι στιγμής.

Από την άλλη πλευρά, ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα θέσει υποψηφιότητα έχοντας ίσωςπερισσότερες από 200 υπογραφές. Στα πλεονεκτήματα του Ευάγγελου Βενιζέλου στην Εθνική Συνδιάσκεψη του κόμματος είναι και η επιτυχής κατάληξη της ανταλλαγής ομολόγων, το λεγόμενο PSI.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αναμένεται να μιλήσει με θερμά λόγια για την προσπάθεια της χώρας να πετύχει «κούρεμα» στα ομόλογα και θα προσπαθήσει να δώσει μια νέα προοπτική για τη παράταξη του ΠΑΣΟΚ και τη χώρα συνολικά.

Επίσημα θα καταθέσει την υποψηφιότητά του την Κυριακή, οπότε και θα συνεδριάσει το Εθνικό Συμβούλιο του κόμματος.

Ο Χρήστος Παπουτσής ήδη προσπαθεί με έμμεσο τρόπο να πείσει τον Ευάγγελο Βενιζέλο να στηθούν κάλπες στο Εθνικό Συμβούλιο. Αυτό που υποστηρίζουν οι συνεργάτες του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη είναι ότι σε περίπτωση μυστικής ψηφοφορίας, για την έγκριση των υποψηφίων, ο Παπουτσής ενδεχομένως να καταφέρει να συγκεντρώσει τον αριθμό των ψήφων που απαιτούνται.

Και αυτό γιατί αρκετά μέλη του Εθνικού Συμβουλίου που μένουν αμέτοχα και ουδέτερα ισχυρίζονται πως αν δεν ήταν βέβαιος νικητής ο Ευάγγελος Βενιζέλος, θα στήριζαν δημόσια τον Χρήστο Παπουτσή.

Μέχρι αργά το βράδυ της Παρασκευής πάντως, η βενιζελική πλευρά δεν ήθελε καν να ακούσει ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Μάλιστα διαμήνυαν πως «αφού θέλατε να τηρηθεί το καταστατικό στο θέμα των εκλογών από τη βάση, να τηρηθεί σε όλα»!
Newsbomb.gr